Ads 468x60px

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Dropbox vs. DropCopy

Σε χρήση περισσότερων του ενός Mac, προφανώς ανακύπτει η ανάγκη επικοινωνίας μεταξύ τους τουλάχιστον σε επίπεδο αρχείων. Σε αυτήν την κατεύθυνση προτείνονται δυο αξιόπιστες εφαρμογές, που ανταποκρίνονται άριστα σε απλές ανάγκες κι όχι μόνο.
➤ Το Dropbox αποθηκεύει τα αρχεία στον server του, όπου είναι προσβάσιμα σε κάθε ένα Mac σας. Ενώ, μεταξύ άλλων, μπορείτε να κάνετε και share φακέλων με φίλους σας.
➤ Στο DropCopy γίνεται μεταφορά αρχείων μεταξύ Mac που είναι στο ίδιο δίκτυο.
1. Dropbox
Αρχικά θα πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό σε αυτή την σελίδα. Στη συνέχεια κατεβάζετε την εφαρμογή από εδώ. Για να συγχρονίσετε το δεύτερο κλπ. Mac, κατεβάζετε και σε αυτό την εφαρμογή και το κάνετε linked με το e-mail του πρώτου.
Στο menu bar όλων των Mac εμφανίζεται το εικονίδιο του Dropbox, απ’ όπου το διαχειρίζεστε. Για να συγχρονίσετε ένα αρχείο/φάκελο click το Open Dropbox Folder και το σύρετε σε αυτόν.
To Dropbox δίνει free χώρο 2GB, ενώ το τιμολόγιο τoυ Pro μπορείτε να δείτε εδώ.

2. DropCopy
Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στο Mac App Store σε free version για μέχρι τρία Mac και για περισσότερα σε pro version με € 4. (η pro version είναι και αυτή δωρεάν εφ’ όσον έχετε Apple ID). Περισσότερα στην σελίδα του developer.
Το εγκαθιστάτε στα εμπλεκόμενα Mac, οπότε εμφανίζεται στο κάθε ένα ο κύκλος, όπου σύρετε το αρχείο/φάκελο για μεταφορά στο άλλο Mac.

Ενώ, το εικονίδιο του εμφανίζεται στο menu bar απ’ όπου το διαχειρίζεστε.

Το δε setup του είναι εξαιρετικά απλό. Στα εμπλεκόμενα Mac δημιουργείτε ένα folder για παράδειγμα το DropCopy. Πηγαίνετε στα preferences του / General και επιλέγετε σαν destination το folder, οπότε τα μεταφερόμενα αρχεία θα αποθηκεύονται σε αυτό. Πάντως, για να είναι εφικτή η μεταφορά, το μηχάνημα(τα) προορισμού πρέπει να είναι ανοιχτό, διαφορετικά εμφανίζεται το no local destinations.



Source:http://macnotes.gr/2011/10/14/dropbox-vs-dropcopy/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...