Ads 468x60px

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Το FBI μπορεί να χρησιμοποιεί το Carrier IQ με σκοπό την επιβολή του νόμου;

Το FBI μπορεί να χρησιμοποιεί το Carrier IQ με σκοπό την επιβολή του νόμου;
Σε σκάνδαλο που αφορά τα λογισμικά εντοπισμού θέσης (IQ Carrier) που είναι προεγκατεστημένα σε περισσότερα από 140 εκατομμύρια τηλέφωνα από τις εταιρείες κινητών φαίνεται να εμπλέκεται το FBI.

Αρνούμενο να εφαρμόσει την ελευθερία των πληροφοριών για την οποία κατέθεσε και σχετικό αίτημα η εταιρεία Muckrock, έκανε την ακούσια αποκάλυψη πως το IQ Carrier μπορεί να έχει χρησιμοποιηθεί ήδη για σκοπούς επιβολής του νόμου. Η Muckrock κατέθεσε γραπτό αίτημα στο FBI ζητώντας ότι έγγραφο/εγχειρίδιο υπάρχει που να σχετίζεται με την ανάλυση και την χρησιμοποίηση των δεδομένων που συλλέγονται από τα IQ Carriers των κινητών. Το FBI από την πλευρά του αρνήθηκε να ικανοποιήσει αυτό το αίτημα δηλώνοντας πως οποιαδήποτε κοινοποίηση σχετικής πληροφορίας μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τις υπό εξέλιξη έρευνες. Από την πλευρά, η Muckrock δεν θα το βάλει κάτω και θα ασκήσει έφεση στην απόφαση του FBI.

Παρά το γεγονός πως η δήλωση του FBI δεν επιβεβαιώνει την χρήση του IQ Carrier προς όφελος του (επισήμως πάντα), προκύπτει από τα συμφραζόμενα πως έχουν στηρίξει κάποιες τρέχουσες νομικές υποθέσεις τους, σε δεδομένα του IQ Carrier.

Από την πλευρά της, η εταιρεία που κατασκεύασε το IQ Carrier, αρνείται επισήμως πως το λογισμικό της συλλέγει πληροφορίες προς χρήση όπως τα SMS και το ιστορικό του web browser. Σε αυτή την δήλωση δείχνουν να συμφωνούν και ανεξάρτητοι ερευνητές ασφαλείας που έλεγξαν το λογισμικό αυτό. Πάντως, το λογισμικό αυτό καταγράφει τις κλήσεις/διευθύνσεις URL/GPS τοποθεσίες. 
 
Source: http://www.inews.gr/109/to-FBI-borei-na-chrisimopoiei-to-Carrier-IQ-me-skopo-tin-epivoli-tou-nomou.htm

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...