Ads 468x60px

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Άνετη πρωτιά και πάλι για το iPad

Έκρηξη πωλήσεων για όλους τους κατασκευαστές
Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας IDC για το τρίτο τρίμηνο του 2011, η Apple έστειλε στα κανάλια διανομής 11,1 εκατομμύρια iPad, δηλαδή το 61,5% tablets που διακινήθηκαν συνολικά σε αυτό το διάστημα. Όλο σχεδόν το υπόλοιπο ποσοστό ανήκει στα Android tablets, με εξαίρεση το TouchPad της HP, το οποίο λόγω της πολύ χαμηλής τιμής ήταν τρίτο με ποσοστό 5%.

Ωστόσο, το TouchPad έχει σταματήσει να κατασκευάζεται, οπότε από εδώ και μπρος θα βλέπουμε iPad και Android tablets σε ποσοστά πάνω από 99%. Η δεύτερη θέση για το διάστημα Ιούλιος-Σεπτέμβριος ανήκει στη Samsung, η οποία εξασφάλισε μερίδιο 5,6% με τα Galaxy Tab.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η αναμενόμενη πτώση του iPad -λόγω του εντεινόμενου ανταγωνισμού- σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο ήταν μεν αισθητή, αλλά όχι ανησυχητική για την Apple. Το ποσοστό του iPad ήταν 68,3% στο διάστημα Απρίλιος-Ιούνιος, οπότε μιλάμε για πτώση 6,8%. Καθόλου άσχημα για την Apple, αν αναλογιστεί κανείς ότι η αγορά έχει πλημμυρίσει πλέον από Android tablets.

Ο Άγνωστος Χ είναι αυτή τη στιγμή το Kindle Fire του Amazon, το οποίο αναμένεται να εξασφαλίσει ένα άγνωστο ποσοστό λόγω της πολύ χαμηλής τιμής του.

Source: http://www.inews.gr/124/aneti-protia-kai-pali-gia-to-iPad.htm

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...