Ads 468x60px

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Το iAd γίνεται πιο προσιτό για τους διαφημιστές

To iAd της Apple παρουσιάστηκε πέρσι μαζί με το iOS 4 και ήταν μια προσπάθεια για να “ταραχθούν τα νερά” στον χώρο των διαφημίσεων με εντυπωσιακές και διαδραστικές διαφημίσεις.
Βέβαια, η διαδρομή μέχρι σήμερα δεν ήταν τόσο ρόδινη για την Apple μιας και το πολύ υψηλό κόστος συμμετοχής ($1 εκατομμύριο) λειτούργησε αποτρεπτικά ενώ και η αυστηρή της νοοτροπία δεν δημιουργούσε ιδανικές σχέσεις με τους πελάτες.

Η εταιρεία προχώρησε, όμως, σε σημαντικές μειώσεις στην τιμή συμμετοχής φθάνοντας μέχρι και τα $300,000 πριν λίγους μήνες. Τώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η Apple χαλαρώνει ακόμα περισσότερο στο πως χειρίζεται τους πελάτες προσφέροντας μέχρι και ξεναγήσεις στο campus.
Το δημοσίευμα συνεχίζει αναφέροντας ότι και οι developers δεν βλέπουν τα αναμενόμενα έσοδα από τις διαφημίσεις αυτές αν και η διείσδυση του iAd σε χώρες παραμένει παραδόξως πολύ χαμηλή. Για παράδειγμα στην Ελλάδα ακόμα δεν εμφανίζονται διαφημίσεις.

Η αναφορά αυτή της WSJ είναι ακόμα πιο σημαντική αν το δούμε υπό το πρίσμα της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων της Google για τον τελευταίο χρόνο, η οποία είχε τζίρο $2.5 δις από τις διαφημίσεις σε κινητά/tablets.

Βέβαια, προτού βιαστούν μερικοί και αναγάγουν το τζίρο αυτό σε έσοδα από το Android να πούμε ότι ο αριθμός αναφέρεται σε τζίρο από όλα τα mobile λειτουργικά συστήματα. Και αν αναλογιστούμε ότι τα 2/3 του mobile search προέρχονται από το iOS συμπεραίνουμε ότι το Android προσφέρει στην Google το πολύ $833 εκατομμύρια/χρόνο δηλαδή σχεδόν τίποτα συγκρινόμενα με αυτά που βγάζει η Apple από το iPhone.

Source: http://www.macuser.gr/iad-8273/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...