Ads 468x60px

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Οι εφαρμογές για iOS παράγουν 300% περισσότερα κέρδη από τις εφαρμογές για Android

Bessy Theodoropoulou
Μία νέα έρευνα δείχνει πως οι εφαρμογές για iOS έχουν 300% περισσότερα κέρδη από παρόμοιες εφαρμογές για το Android.

Παρ'ότι το Android έχει περισσότερες πωλήσεις από το iOS, οι developers δυσκολεύονται για να βγάλουν κέρδη σε μία πλατφόρμα Android. Αυτή η νέα έρευνα δείχνει πως κάθε $1 που κερδίζεται από την πώληση μιας εφαρμογής για iOS, αντιστοιχεί σε $0.24 για μία παρόμοια εφαρμογή σε Android.

Οι ενδείξεις αυτές προέρχονται από την εταιρεία Flurry Analytics η οποία πραγματοποίησε την ανάλυση αυτή ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς εφαρμογές που υπάρχουν και στις δύο πλατφόρμες. Η εταιρεία ισχυρίζεται πως το ποσοστό των νέων project που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Android έχει μειωθεί τον χρόνο αυτό, γεγονός το οποίο θεωρείται πως συμβάλει στα κέρδη των iOS developers.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του τρέχοντος έτους, το iOS είχε 63% νέα projects ενώ το Android είχε μόλις 37%. Το δεύτερο τρίμηνο το ποσοστό του Android μειώθηκε κατά 10% φτάνοντας στο 27% και το τρίτο τρίμηνο έμεινε στο 25%.

Σύμφωνα με τη Flurry Analytics, το ποσοστό των νέων project στο Android ενδέχεται να αυξηθεί ελαφρώς κατά τη διάρκεια του τετάρτου τριμήνου και θα σταθεροποιηθεί περίπου στο 27%.

Πηγή: http://www.unboundgamer.com/_/ios-apps-generate-300-more-cash-than-android-apps-r933

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...