Ads 468x60px

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Οι τόποι εργασία που αφορούν την οικονομία και την υγεία είναι πολύ πιθανό να επιτρέψουν τα προσωπικά iPhone και iPad


Bessy Theodoropoulou

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι εργοδότες επιτρέπουν στους εργαζόμενους να φέρνουν μαζί τους τα smartphones τους και τα tablets τους στο γραφείο. Ωστόσο κανείς δε θα μπορούσε να προβλέψει πως δύο μεγάλες βιομηχανίες που αφορούν την οικονομία και την υγεία θα ήταν αυτές που θα λάνσαραν το νέο τρεντ του BYOD (bring your own device). 



Τα γεγονότα αυτά υποδεικνύονται σε μία μελέτη που πραγματοποιήθηκε από την Good Technology, διαμορφωτές του επιχειρηματικού λογισμικού Mobile Security. Τα δεδομένα που συνέλεξε η εταιρεία δείχνουν επίσης πως το μέγεθος μίας εταιρείας δεν αποτελεί εμπόδιο για να εφαρμοστεί το BYOD στο χώρο εργασίας και πως ακόμα και οι εργαζόμενοι πληρώνουν ένα μικρό μισθό για να αγοράσουν τη συσκευή που θέλουν να φέρνουν και στη δουλειά, ενώ οι εταιρείες εξοικονομούν χρήματα καθώς οι εεργαζόμενοί τους γίνονται πιο παραγωγικοί.

Η έρευνα συμπεριλαμβάνει ανταποκρίσεις από 400 μεγάλους πελάτες της  Good Technology και συμμετείχαν 2.000 εργαζόμενοι τον Οκτώβριο. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα λοιπόν η νοοτροπία του BYOD επιδοκιμάζεται ηχηρά. Το 70% των ερωτηθέντων λέει πως επιτρέπει στους εργαζόμενους να φέρνουν το smartphone ή το tablet στη δουλεία, το 19% σκέφτεται να το επιτρέψει ενώ το 9% δεν έχει καμία πρόθεση να ακολουθήσει τη νέα αυτή νοοτροπία.

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, δεν παίζει ρόλο το μέγεθος της εταιρείας. Ανάμεσα σε όσους ψήφισαν το 80% που επιτρέπει το BYOD έχει περίπου 2.000 υπαλλήλους το 60% έχει περίπου 5.000 και το 35% έχει περίπου 10.000 υπαλλήλους. Ωστόσο από αυτές τις εταιρείες οι μισές επιτρέπουν στους υπαλλήλους του να φέρνουν μαζί και να δουλεύουν με το smartphone ή το tablet τους το οποίο αγόρασαν και αρκετά ακριβά μάλιστα, ενώ το 45% προσφέρει κάποιο μικρό αντίτιμο στους εργαζόμενους για να το χρησιμοποιήσουν αγοράζοντας κάποια συσκευή ή για να το εκμεταλλευτούν καλύπτοντας κάποια από τα μηνιαία τους έξοδα.

Πηγή: http://gigaom.com/apple/finance-healthcare-jobs-most-likely-to-allow-personal-iphones-ipads/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...