Ads 468x60px

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

iTV με διπλάσια τιμή σε σχέση με τα συμβατικά σετ τηλεόρασης (;)

Ο αναλυτής Gene Munster σε ομιλία που έδωσε στα πλαίσια του IGNITION: Future of Media δήλωσε ότι η πολυαναμενόμενη τηλεόραση της Apple θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή το 2012.
O Munster ακούστηκε σίγουρος για την κυκλοφορία της συσκευής και συμβούλευσε όσους θέλουν να αγοράσουν τηλεόραση να περιμένουν για την πρόταση της Apple γιατί θα είναι εντυπωσιακή.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τις εκτιμήσεις του Munster το iTV θα είναι ένα ολοκληρωμένο σετ τηλεόρασης με ενσωματωμένο το λογισμικό της Apple που θα προσφέρεται και σε διαφορετικά μεγέθη.

O Munster αναφέρει, επίσης, ότι όσον αφορά την τιμή το iTV θα έχει περίπου τη διπλάσια τιμή σε σχέση με τα συμβατικά σετ τηλεόρασης κάτι που για τους φίλους της Apple δεν ακούγεται ιδιαίτερα παράξενο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι εάν λάβουμε ως μέση τιμή τα $700 για μια 40άρα τηλεόραση, το iTV θα πρέπει να πωλείται περί τα $1400. Επίσης, ο χειρισμός της τηλεόρασης θα γίνεται είτε μέσω μιας εφαρμογής για τις iOS συσκευές είτε μέσω Siri.

Τέλος, ο αναλυτής θεωρεί ότι το iTV δεν θα αντικαταστήσει την ανάγκη για cable συνδρομή και cable box (το αμερικάνικο μοντέλο τηλεόρασης) αλλά με την ενσωμάτωση υπηρεσιών όπως το Netflix, Crackle, Hulu και του iTunes Store θα μπορεί να συναγωνιστεί αυτές τις υπηρεσίες.

Πάντως, εάν αληθεύουν οι προβλέψεις του Munster δεν έχει ιδιαίτερο νόημα η πρόταση της Apple εάν δεν επιτευχθεί πλήρης συνεργασία με τους παρόχους (η Ευρώπη είναι διαφορετική κατάσταση) μιας και το Apple TV θα μπορούσε να συμπεριλάβει αυτές τις υπηρεσίες, όπως συμβαίνει με το Netflix και τώρα, να προστεθεί και μια εφαρμογή για το iPhone ως χειριστήριο και να διατηρήσει τη χαμηλή του τιμή. Ειδικά στην Ελλάδα και την γενικότερη Ευρώπη όπου τέτοιες υπηρεσίες προβολής βίντεο δεν προσφέρονται (εκτός του σχετικά ακριβού iTunes Store) δεν βλέπουμε κάποιο ενδεχόμενο επιτυχίας μιας τόσο ακριβής τηλεόρασης.

Source: http://www.macuser.gr/itv-to-cost-twice-as-much-as-comparable-tv-sets-rumor-8054/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...