Ads 468x60px

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Νέος Mac; Τα απαραίτητα


Αποφάσισες να κάνεις το μεγάλο βήμα, να πηδήξεις από τα «παράθυρα»και να βγεις στο μαγικό κόσμο του Μήλου, που άκουγες τόσο καιρό. Να πάρεις ένα Mac με λίγα λόγια. Δεν θα το μετανιώσεις, πίστεψέ με. Το λειτουργικό σύστημα της Apple είναι βατό, σταθερό, εντυπωσιακά όμορφο και δε βάλλεται από τόσους ιούς, όσο αυτό των Windows. Συν το design του υπολογιστή, αυτό που το πας, άλλωστε…. Παρόλο που το Lion είναι «κομπλέ» από οτιδήποτε μπορεί να χρειαστεί ο μέσος χρήστης για τις καθημερινές του ανάγκες, υπάρχουν και μερικά έξτρα προγράμματα που καλό θα ήταν να προσθέσετε στο νέο σας μηχάνημα και είναι must, ακόμα και για τους πιο έμπειρους χρήστες των «μήλων».

Little Snitch
Το Little Snitch είναι ο ηλεκτρονικός σας «χαφιές», θα μπορούσαμε να πούμε. Ουσιαστικά αυτό που κάνει είναι να ελέγχει την κίνηση των εφαρμογών σας και τις προσπάθειές τους να επικοινωνήσουν με εξωτερικές τοποθεσίες στο διαδίκτυο. Αυτό μπορεί να είναι από τον απλό server της εταιρίας που τα έχει κατασκευάσει μέχρι κακόβουλους servers που προσπαθούν να χακάρουν το μηχάνημά σας. Με το Little Snitch μπορείτε να ορίσετε το αν, το πότε και το πως θα μπορεί το κάθε λογισμικό να επικοινωνεί με τον server που θέλει.
VLC Player
Ίσως από τους καλύτερους players γενικώς. Εφοδιασμένος με τους πιο πρόσφατους codecs και έτοιμος να παίξει κάθε μορφή αρχείου που θα του επιδείξετε. Είναι δωρεάν και ενημερώνεται συνεχώς. Και σαφώς έχει δυνατότητα για ελληνικούς υπότιτλους όπως και για streaming.
Transmit
Το απόλυτο FTP πρόγραμμα για Mac. Γρήγορη μεταφορά αρχείων σε FTP servers και εύκολο configuration.
Άμεση ενημέρωση σε sites και τα αρχεία τους και ένα πολύ όμορφο και επεξηγηματικό user interface. Μπορείτε να έχετε «εγκατεστημένους» και τους servers που επισκέπτεστε συχνότερα, για άμεση πρόσβαση, στην αριστερή μπάρα του Finder, ακόμα και αν δεν είστε συνδεδεμένοι μαζί τους.
UnrarX
Δύο μορφές αρχείων συμπίεσης είναι διαδεδομένες στον κόσμο του Mac. Το Zip και το Rar. O καλύτερος αποσυμπιεστής αρχείων για το δεύτερο είδος είναι το UnrarX. Είναι δωρεάν.
VMware Fusion
Εξομοιωτής λειτουργικών συστημάτων. Με λίγα λόγια σε περίπτωση που χρειαστεί να λειτουργήσετε το Mac σας ως PC με Windows μπορείτε να το κάνετε. Και όχι μόνο Windows. Μπορείτε να εγκαταστήσετε λειτουργικό Linux,  αλλά και διαφορετικές εκδόσεις λειτουργικών της Apple. Και όλα αυτά χωρίς να κάνετε reboot και να ξεκινήσετε από διαφορετικό partition όπως με το Bootcamp.
Adium

Δωρεάν πρόγραμμα επικοινωνίας, συμβατό με όλα τα γνωστά προγράμματα messaging (AOL, Windows Live messenger, Yahoo Messenger, Google Talk, Twitter, Facebook, ICQ, IRC  κ.ά).
Hidden

Μια αντικλεπτική εφαρμογή. Την εγκαθιστάτε στον υπολογιστή σας και  δημιουργείτε λογαριασμό με το site της εταιρίας. Η εφαρμογή παίζει στο backround. Σε περίπτωση (χτύπα ξύλο) που σας κλέψουν τον υπολογιστή, δηλώνετε στην εταιρία την κλοπή του. Την επόμενη φορά που το μηχάνημα θα εμφανιστεί online, η εφαρμογή θα φωτογραφίσει το πρόσωπο που το χρησιμοποιεί εκείνη τη στιγμή μέσω της FaceTime κάμερας. Αχρείαστο να είναι.

Carbon Copy Cloner
Απαραίτητο και αυτό. Δημιουργεί back ups του δίσκου σας, τα οποία μπορεί να είναι και bootable (να εκκινούν τον υπολογιστή σας δηλαδή). Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε κλώνους του σκληρού σας δίσκου, να συγχρονίσετε πότε θα γίνονται τα back ups και να ενημερώνετε μόνο τα αρχεία που έχουν τροποποιηθεί στο σύστημά σας.
 Appzapper
Το να σβήσετε μια εφαρμογή από το Mac σας είναι πολύ απλό. Την σέρνετε στον κάδο και τέλος. Το θέμα είναι πως δεν είναι τόσο απλό. Οι εφαρμογές αφήνουν ίχνη και στοιχεία ακόμα και αν σβηστούν. Αφήνουν preferences πχ. που μπορεί να επηρεάσουν την επόμενη εγκατάσταση κλπ. Ένας σίγουρος τρόπος ολικής εξαφάνισης είναι το Appzapper. Σύρετε την εφαρμογή που δε θέλετε πια στο Appzapper και finito!

Source: http://www.ipop.gr/2011/12

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...