Ads 468x60px

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Η Samsung απέρριψε πρόταση αδειοδότησης πατέντας από την Apple

Σύμφωνα με έγγραφο που φέρνει στη δημοσιότητα το Verge η Apple έχει αδειοδοτήσει μια σημαντική πατέντα στην Nokia και την IBM ενώ παρόμοιες διαπραγματεύσεις με την Samsung απέτυχαν.
Η εν λόγω πατέντα αφορά τη διαδικασία scrolling στο iOS και συγκεκριμένα τη λειτουργία scrollback όπου όταν κάνεις scroll σε μια σελίδα στο τέλος εμφανίζεται το κλασικό σκούρο background texture.
Το έγγραφο αποκαλύπτει ότι διαπραγματεύσεις μεταξύ Apple και Samsung για την αδειοδότηση της πατέντας τον Νοέμβριο του 2010 κατέληξαν σε αδιέξοδο.
Apple asserted this patent against Samsung as part of its failed attempt to get an injunction against Galaxy devices, and the court order denying the injunction includes general discussion of how past licensing behavior affects the decision of whether or not to grant an injunction. The discussion is nestled among two redacted statements shown to The Verge that confirm the ‘381 patent was licensed to IBM and Nokia, and that Apple offered a license to Samsung in November of 2010 as part of settlement negotiations.
Απ’ ότι φαίνεται η αδειοδότηση της πατέντας σε Nokia και IBM δεν λειτούργησε υπέρ της Apple στην έκδοση προκαταρκτικού εντάλματος κατά της Samsung μιας και το δικαστήριο θεωρεί καταρχήν ότι τα έσοδα από αυτή την αδειοδότηση είναι αρκετά ως αποζημίωση σε μια ενδεχόμενη παραβίαση και ότι δεν έχουν παρουσιαστεί αποδείξεις ότι δεν θα είναι εφικτή η καταβολή αποζημίωσης για τα προϊόντα που πιθανόν να παραβιάζουν την εν λόγω πατέντα.


Φυσικά δεν έχει γίνει γνωστός ο λόγος που δεν κατέληξαν σε συμφωνία οι δύο εταιρείες το 2010. Ίσως, η Samsung να μην δέχτηκε τον συμβιβασμό ή μπορεί ο Steve Jobs να αποφάσισε να φτάσει στα άκρα.

Source: http://www.iphonehellas.gr/32059/apple-samsung-patent-fail/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...