Ads 468x60px

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Αποκλειστικά στοιχεία σχετικά με την πορεία της επίσημης βιογραφίας του Steve Jobs στην Ελλάδα


Το ebook με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ελλάδα –όπως και σε άλλες χώρες του κόσμου στις αντίστοιχες γλώσσες– δεν είναι φυσικά άλλο από την επίσημη βιογραφία του Steve Jobs από τον Walter Isaacson, που κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ.
Το iPhoneHellas επικοινώνησε με τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ και σας παραθέτει αποκλειστικά στοιχεία σχετικά με την πορεία της επίσημης βιογραφίας του Steve Jobs στην Ελλάδα:
Τα εγκαίνια του ελληνικού iBookstore στα τέλη του Σεπτέμβρη (28 Σεπτ. 2011) και η ταυτόχρονη κυκλοφορία του βιβλίου, λίγες εβδομάδες μετά το άνοιγμα του iBooks, προσέλκυσε μεγάλο αριθμό αναγνωστών οι οποίοι βρήκαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη ζωή και τα έργα του Steve Jobs, μέσα από ένα ηλεκτρονικό σύστημα διανομής και ανάγνωσης το οποίο ο ίδιος βοήθησε να υλοποιηθεί.
Από την ημερομηνία κυκλοφορίας του, στις 24 Οκτωβρίου 2011, μέχρι σήμερα η επίσημη βιογραφία του Steve Jobs βρίσκεται καθημερινά στην πρώτη θέση των πωλήσεων στο ελληνικό iBookstore και είναι και ο πιο ευπώλητος τίτλος των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ σε ηλεκτρονική μορφή.
Steve Jobs biography
Σύμφωνα με επίσημα και αποκλειστικά στοιχεία , οι πωλήσεις του ebook του Steve Jobs έχουν ξεπεράσει τα 1000 αντίτυπα ενώ το ποσοστό επί των πωλήσεων του αντίστοιχου έντυπου βιβλίου είναι αρκετά πάνω από το 5%, ένα νούμερο μοναδικό στη χώρα μας, όπου η ηλεκτρονική ανάγνωση δεν είναι και τόσο διαδεδομένη.
Περίπου το ¼ των ηλεκτρονικών βιβλίων πουλήθηκε την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του βιβλίου.
Κι αν τα παραπάνω νούμερα σας φαίνονται μικρά, αναφέρουμε πληροφοριακά πως ελάχιστοι από τους μέχρι στιγμής ευπώλητους τίτλους σε ηλεκτρονική μορφή έχουν ξεπεράσει το 0,5% των πωλήσεων του αντίστοιχου έντυπου βιβλίου, ενώ οι πωλήσεις τους σε τεμάχια σπανίως ξεπερνούν τα διψήφια νούμερα.
Για παράδειγμα, το επόμενο bestseller των Εκδόσεων Ψυχογιός σε ηλεκτρονική μορφή, το Το κορίτσι με το τατουάζ του Stieg Larsson δεν ξεπερνά σε ποσοστό ηλεκτρονικών πωλήσεων το 0.08% έναντι των έντυπων. Το FIREWALL του Henning Mankell, τρίτο κατά σειρά σε ηλεκτρονικές πωλήσεις, έχει ποσοστό πωλήσεων έναντι των έντυπων στο 0.3%.
Τι συνέβαλε όμως στην τεράστια αυτή επιτυχία της βιογραφίας του Steve Jobs σε ηλεκτρονική μορφή;
Σύμφωνα με τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ, τα στοιχεία της επιτυχίας του βιβλίου είναι τα παρακάτω:
  1. Πρόκειται για τη βιογραφία ενός ανθρώπου που άλλαξε έξι διαφορετικές βιομηχανίες: τους προσωπικούς υπολογιστές, τις ταινίες κινουμένων σχεδίων, τη μουσική, τα τηλέφωνα, τους υπολογιστές tablet και τις ψηφιακές εκδόσεις. Συνεπώς, το θέμα ενδιαφέρει τους χρήστες της τεχνολογίας και επομένως όσους διαβάζουν ηλεκτρονικά βιβλία μέσω iBooks.
  2. Είναι ο δημιουργός των iPhone και iPad, των κύριων συσκευών όπου λειτουργεί το iBookstore.
  3. Η ελληνική ηλεκτρονική έκδοση του βιβλίου κυκλοφόρησε ταυτόχρονα με την έντυπη στην ίδια ημερομηνία της παγκόσμιας πρεμιέρας του βιβλίου.
  4. Η τιμή της ελληνικής έκδοσης είναι ίδια με την τιμή της αγγλικής έκδοσης και πολύ χαμηλότερη των αντίστοιχων εκδόσεων των μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών.
Τι γίνεται όμως με την ηλεκτρονική ανάγνωση στα παιδικά βιβλία; Λόγω της εποχής αναζητήσαμε πληροφορίες και για ορισμένα παιδικά Χριστουγεννιάτικα βιβλία.
Παρόλο που είναι νωρίς για συμπεράσματα, μερικά από τα πιο ευπώλητα Χριστουγεννιάτικα βιβλία που κυκλοφόρησαν πρόσφατα και γνωρίζουν επιτυχία στο iBooks, δύσκολα ξεπερνούν σε πωλήσεις το 0.2% έναντι των έντυπων. Για παράδειγμα το Η Ιφιγένεια και ο Καλικάντζαρος που μόλις κυκλοφόρησε έχει πουλήσει χιλιάδες αντίτυπα στην έντυπη μορφή του, ενώ μόλις λίγες δεκάδες σε ηλεκτρονική μορφή. Το ίδιο ισχύει και για το Το καλικαντζαράκι Μπίρι-Μπίρι και το Άγια Νύχτα το τραγούδι τ’ ουρανού.
Το “φαινόμενο” Steve Jobs του Walter Isaacson φαντάζει δύσκολο να επαναληφθεί, τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον. Τα ebooks που ακολουθούν στις επόμενες θέσεις των πωλήσεων έχουν πολύ μεγάλη απόσταση να διανύσουν ενώ και ακόμα και τα δεδομένα για τα παιδικά εποχιακά βιβλία που ίσως κανείς θα περίμενε να ακολουθούν διαφορετική πορεία λόγω εποχικότητας διαψεύδουν τις προβλέψεις.
Θα μας ενδιέφερε να ακούσουμε τα δικά σας σχόλια σχετικά με την κατάσταση των ηλεκτρονικών βιβλίων στη χώρα μας. Έχετε αποκτήσει κάποιο ebook από το iBookstore; Μείνατε ευχαριστημένοι από την εμπειρία σας στην οθόνη του iPhone και του iPad πρωτίστως;
Για τους Έλληνες χρήστες του iBooks, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ διαθέτουν περισσότερους από 200 τίτλους βιβλίων για όλες τις ηλικίες, καθώς επίσης και αρκετές διαδραστικές εφαρμογές από το iTunes. Επειδή προς το παρόν η αναζήτηση μέσω iBooks στα ελληνικά δεν είναι αξιόπιστη, μπορείτε βρείτε τα βιβλία κάνοντας αναζήτηση με το «psichogios».

Source: http://www.iphonehellas.gr/32510/steve-jobs-walter-isaacson-ebook-of-the-year-2011/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...