Ads 468x60px

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Η AMD ανακοινώνει την συμβατή με Mac Pro κάρτα γραφικών Radeon HD 7970

Πριν λίγο καιρό εμφανίστηκαν στοιχεία στις beta εκδόσεις του OS X 10.7.3 που έδειχναν αναφορές στην επερχόμενη κάρτα γραφικών της AMD με το όνομα “Tahiti”, η πρώτη που θα κατασκευαστεί με την τεχνολογία 22nm.
Τα ευρήματα αυτά μας οδήγησαν να πιστέψουμε ότι η Apple βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην ολοκλήρωση της μεγάλης αναβάθμισης στη σειρά Mac Pro που έχει καθυστερήσει πάρα πολύ καιρό εξαιτίας της Intel αν και τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί.
Η AMD σήμερα, πάντως, ανακοίνωσε και επίσημα την νέα αυτή κάρτα γραφικών με την κωδική ονομασία AMD Radeon HD 7970 καθιστώντας την την γρηγορότερη κάρτα γραφικών αυτή τη στιγμή στην αγορά. Παρατηρήθηκε πάνω από 150% βελτίωση στην απόδοση σε σχέση με προηγούμενες γενιές.
With the arrival of the AMD Radeon HD 7970, AMD has unleashed its revolutionary new Graphics Core Next Architecture that enables new levels of gaming and compute capabilities – realizing an improvement of over 150% in performance/sq mm over the prior generation. Engineered with support for PCI Express 3.0 and AMD CrossFire technology, the AMD Radeon HD 7970 graphics card arrives prepared for the next level of gaming.
Με την επίσημη ανακοίνωση από την AMD έχουν κυκλοφορήσει και τα πρώτα reviews στο διαδίκτυο που αποδεικνύουν την μεγάλη ανωτερότητα της εν λόγω κάρτας σε σχέση με άλλες της αγοράς, όπως την GeForce GTX 580. Ωστόσο, η βελτίωση αυτή δεν έρχεται σε φθηνή τιμή αφού η κάρτα στοιχίζει περίπου $549 ενώ τα reviews αναφέρουν ως μειονέκτημα και τον θόρυβο υπό σκληρές συνθήκες εργασίας.
H Radeon 7970 θα κυκλοφορήσει στην αγορά στις 9 Ιανουαρίου ενώ θα υπάρξει και ένα μικρότερο μοντέλο στη μορφή της Radeon HD 7950.

Source: http://www.macuser.gr/amd-radeon-hd-7970-8458/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...