Ads 468x60px

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Προστασία USB flash drives με password

Προφανώς μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο ότι κάποιοι χρήστες Mac computers επιλέγουν USB flash drives για μεταφορά αρχείων μεταξύ μηχανημάτων, ή για να έχουν τα αρχεία πάντοτε μαζί τους.
Για αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων σε απώλεια του drive λοιπόν, ίσως θα πρέπει να σκεφθεί κανείς το ενδεχόμενο για encryption του που μπορεί να γίνει μέσω του OS X Disk Utility.
Το encryption μετατρέπει το drive σε μια υπέρ ασφαλή, απροσπέλαστη συσκευή για φύλαξη αρχείων. Συνεπώς αν λησμονήσετε το password και δεν το έχετε αποθηκεύσει στο Keychain Access δεν υπάρχει πλέον καμία δυνατότητα για ανάκτηση των αρχείων. Πάντως μπορείτε να κάνετε erase του drive και να το χρησιμοποιήσετε ξανά με ή χωρίς encryption.
Διευκρινίζεται ότι το encryption έχει εφαρμογή και σε USB ή Firewire εξωτερικούς δίσκους.
Διαδικασία :
1. Συνδέετε το drive στο μηχάνημα, πηγαίνετε /Applications/Utilities και ανοίγετε το Disk Utility. Επιλέγετε το drive (το κάτω εικονίδιο) και στην μπάρα click Erase. Στην drop-down λίστα του Format επιλέγετε Mac OS Extended (Journaled, Encrypted), ενώ στο Name μπορείτε να ονοματίσετε το drive. Click το μπουτόν Erase… κάτω δεξιά.
2. Πληκτρολογείτε το password σας στο New password και το επιβεβαιώνετε στο Verify. Στο Hint μπορείτε να επιλέξετε μια λέξη που θα μπορούσε να βοηθήσει σε περίπτωση που λησμονήσετε το password (με την έννοια ότι το έχετε συνδέσει κατά κάποιο τρόπο με την λέξη).
Μπορείτε βέβαια, με click στο εικονίδιο του κλειδιού, να καθορίσετε το password με τον Password Assistant. Click Erase και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σύντομα.
Την επόμενη και κάθε φορά που θα συνδέσετε το drive στο μηχάνημα, θα αναδύεται το παράθυρο. Εναπόκειται δε στην κρίση σας να τικάρετε το box Remember ….. ή όχι.
 
Source: http://macnotes.gr/2011/12/16/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...