Ads 468x60px

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Το επίσημο Twitter account της Σουηδίας στα χέρια των πολιτών!


Ο τίτλος που μόλις διαβάσατε σίγουρα προκαλεί πολλά ερωτήματα. Οι σουηδικές αρχές προχώρησαν σε μια πρωτότυπη κίνηση, παραδίδοντας τον έλεγχο του επίσημου λογαριασμού Twitter της χώρας σε διάφορους πολίτες εκ περιτροπής.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που έχει ως στόχο να διαφημίσει τη χώρα στο εξωτερικό. "Η Σουηδία ανήκει στο λαό της και με την κίνηση αυτή επιτρέπουμε στον κόσμο να παρουσιάσει τη χώρα στον υπόλοιπο κόσμο", λέει ο Thomas Brühl από την τουριστική υπηρεσία VisitSweden. Στο πλαίσιο της ιδέα αυτής, ένας πολίτης αναλαμβάνει κάθε βδομάδα τον έλεγχο του λογαριασμού με username sweden κι απ' ό,τι φαίνεται δεν υπάρχει περιορισμός στο τι μπορεί να γράψει.

Η ιδέα των Σουηδών είναι οπωσδήποτε ενδιαφέρουσα και δίνει ένα κίνητρο στους πολίτες εκτός Σουηδίας να κάνουν follow σε ένα account, το οποίο υπό κανονικές συνθήκες έχει "βαρετό" περιεχόμενο τουριστικού προσανατολισμού. Βέβαια, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος των "παρενεργειών" σε περίπτωση που ένας πολίτης αρχίσει να στέλνει tweets με ανεπιθύμητο περιεχόμενο. Σε τελική ανάλυση, πάντως, το ζητούμενο για τις σουηδικές αρχές είναι να γίνει συζήτηση για το θέμα και φαίνεται ότι ο στόχος έχει ήδη επιτευχθεί: οι followers αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς...

Source: http://www.inews.gr/111/to-episimo-Twitter-account-tis-souidias-sta-cheria-ton-politon.htm

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...