Ads 468x60px

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Απόψεις: Apple TV αξίζει να το αγοράσω?


Του Δημήτριου Γεωργουλά 


Δεν έχει και πολύ καιρό που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα και επίσημα  το Apple Tv δημιουργώντας περισσότερα ερωτηματικά από ότι απαντήσεις!! Η δελεαστική, για προϊόν Apple τιμή των 125 ευρώ έκανε πολλούς να σκεφτούν την αγορά του.



Ας δούμε λοιπόν τι είναι το Apple Tv σε ποιους απευθύνεται και αν αξίζει τελικά τα λεφτά του!

Το Apple TV, ΔΕΝ είναι τηλεόραση.

Είναι μια συσκευή (media center) που συνδέεται ενσύρματα με την τηλεόραση και μπορεί να αναπαράγει σε αυτή video, μουσική και φωτογραφίες.

Επισκόπηση

Πολύ διασκέδαση. Σε πολύ μικρή συσκευασία.
Με το Apple TV ό,τι θέλεις να δεις — ταινίες, φωτογραφίες και άλλα — παίζει χωρίς καλώδια στη μεγάλη σου τηλεόραση. Χωρίς να διαχειρίζεσαι το χώρο αποθήκευσης. Χωρίς να συγχρονίζεις τη βιβλιοθήκη σου στο iTunes. Οι ταινίες HD από το iTunes παίζουν στην τηλεόρασή σου απευθείας από το Internet, ενώ η μουσική και οι φωτογραφίες από τον υπολογιστή σου. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι ένα κλικ και αρχίζει η προβολή.
Με το iCloud και τη Ροή Φωτογραφιών, οι φωτογραφίες σου ενημερώνονται αυτόματα — χωρίς συγχρονισμό, χωρίς αποστολή.
Το Apple TV διαθέτει ένα ισχυρό Α4 τσιπ, ώστε να μπορεί να παίζει τα πάντα αβίαστα, χωρίς παγωμένες εικόνες ή απότομες εναλλαγές. Τα βίντεο δείχνουν ομαλά και καθαρά. Όπως κάνεις και με ένα DVD, μπορείς να περάσεις τους τίτλους αρχής, να κάνεις διακοπή για ποπκόρν ή να παίξεις ξανά μια αστεία σκηνή μέχρι να τη μάθεις απέξω.
Το Apple TV είναι αθόρυβο, καταναλώνει λίγη ενέργεια και χωράει στην παλάμη του χεριού σου. Έχει το ιδανικό σχήμα, είτε θέλεις να το βάλεις στο έπιπλο της τηλεόρασης, είτε να το στριμώξεις σε ένα γεμάτο ράφι. Όταν δεν το χρησιμοποιείς για να γεμίσεις τη μέρα σου με δράμα, συναίσθημα και γέλιο, καταναλώνει λιγότερη ενέργεια και από ένα φωτάκι νυκτός.



Προσωπικά μου άρεσαν τα παρακάτω:

Αρχικά, η σχεδίασή του. Στο μικρό μαύρο κουτάκι έχουν χωρέσει όλα: ένας επεξεργαστής A4 της Apple που «σηκώνει» κάθε κωδικοποίηση, το λειτουργικό σύστημα IOS που αγαπήσαμε στο iPhone, δυνατότητα για ενσύρματη και ασύρματη δικτύωση και 3 θύρες μία Ethernet για την ενσύρματη σύνδεση στο δίκτυο, μία HDMI για σύνδεση με την τηλεόραση και μία ψηφιακή οπτική για σύνδεση σε πολυκάναλο σύστημα ήχου.

Από τη δεύτερη κεντρική επιλογή, την Internet, μπορείτε να επιλέξετε YouTube και να δείτε βίντεο από το γνωστό video sharing site. Μπορείτε να επιλέξετε να περιηγηθείτε μέσω των γνωστών επιλογών του website (σημερινά, με την καλύτερη βαθμολογία, κλπ) ή να κάνετε κάποια αναζήτηση.
Αντίστοιχα, από το δίκτυο του Flickr μπορείτε να δείτε φωτογραφίες και από το Radio να ακούσετε διαδικτυακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς αλλά όχι ελληνικούς. Από τα Podcasts μπορείτε να δείτε video streams ή να ακούσετε sound streams από αγαπημένες διαδικτυακές εκπομπές όπως και το Technozein.

Δεν έχετε παρά να αναζητήσετε το όνομα του καναλιού μας και θα έχετε τις παρουσιάσεις μας στην τηλεόρασή σας. Άξια αναφοράς είναι και η επιλογή MobileMe που σας δίνει πρόσβαση σε μια σειρά εφαρμογών αλλά, στο Apple TV είχαμε τη δυνατότητα να δούμε μόνο τις online φωτογραφίες μας (κάτι που ήδη είχαμε από το Flickr).

Η τρίτη κεντρική επιλογή, η Computers, επιτρέπει την απ ευθείας αναπαραγωγή αρχείων από υπολογιστές του δικτύου που τρέχουν το iTunes.

Μπορείτε να ακούσετε μουσική, να δείτε συλλογές φωτογραφιών και να δείτε ή ακούσετε αγαπημένα podcasts που έχετε κατεβάσει, όπως το Technozein.

Με το Apple TV, μπορείς να έχεις άμεση πρόσβαση στους πιο καυτούς τίτλους του Χόλιγουντ και στις πιο φρέσκες κυκλοφορίες — συνήθως την ίδια μέρα που κυκλοφορούν και σε DVD. Οι δημοφιλείς ταινίες είναι πάντα διαθέσιμες και μπορείς να νοικιάσεις όσες θέλεις. Ιδανική λύση για τις αυθόρμητες βραδιές (ή απογεύματα ή πρωινά) κινηματογράφου. Κάνε αναζήτηση στις πιο δημοφιλείς ταινίες, ανά τίτλο ή ανά είδος. Ακόμη μπορείς να διαβάζεις σύντομες κριτικές, να βλέπεις τρέιλερ και τις πιο πρόσφατες αξιολογήσεις από το iTunes. Μόλις βρεις αυτό που θέλεις, απλά πάτα Play. Μέσα σε δευτερόλεπτα, θα βλέπεις ήδη τους τίτλους της αρχής με κινηματογραφικό ήχο surround Dolby Digital 5.1.1 οι ενοικιάσεις ταινιών SD ξεκινούν από €2.99 και των ταινιών HD από €3.99. Έχεις 30 μέρες για να αρχίσεις να βλέπεις την ταινία. Μόλις ξεκινήσει η προβολή της ταινίας, μπορείς να τη δεις όσες φορές θέλεις μέσα σε 48 ώρες.

Το Apple TV μπορεί να παίξει μουσική, φωτογραφίες και βίντεο από τον υπολογιστή σου. Με το AirPlay, όμως, μπορείς να παίξεις περιεχόμενο από συσκευές iPhone, iPad και iPod touch. Έτσι, αν θέλεις να δεις μια ταινία που έχεις σε μία από τις συσκευές σου, δεν χρειάζεται να τη νοικιάσεις ή να την αγοράσεις ξανά. Μπορείς επίσης να προβάλλεις οικιακά βίντεο που μόλις τράβηξες ή βίντεο από ιστοσελίδες και εφαρμογές με υποστήριξη AirPlay. Με ένα άγγιγμα, μπορείς να προβάλλεις το περιεχόμενο που βλέπεις - ακούς - στο iPhone, το iPad ή το iPod touch απευθείας μέσω του Apple TV.

Με τη νέα λειτουργία AirPlay Mirroring, μπορείς να προβάλλεις ασύρματα και με ασφάλεια περιεχόμενο από το iPad 2 ή το iPhone στην HD τηλεόρασή σου. Έτσι, μπορείς να δείξεις σε όλους αυτό που βλέπεις στην οθόνη του iPad ή του iPhone σου. Όπως, αυτή τη φοβερή νέα εφαρμογή και το ταλέντο σου στα παιχνίδια (ή την έλλειψη ταλέντου, αντίστοιχα).



Βέβαια έχει και τους περιορισμούς του, όπως για παράδειγμα ότι δεν μπορούμε να δούμε την συλλογή ταινιών μας που έχουμε στον υπολογιστή μας αν δεν είναι σε μορφή Mp4 και δεν την υποστηρίζουν το iTunes.

Επίσης μπορεί να παίξει 720p και κάτω απο κάποιες συνθήκες και 1080p αλλά ο περιορισμός του είναι το bitrate και όχι η ανάλυση.

Εδώ όμως έρχεται για ακόμα μια φορά η κοινότητα του Jailbreak η οποία θα μπορούσα να πω, ότι απογειώνει τη συσκευή και τη φέρνει σε νέα επίπεδα.



Ας θυμηθούμε τι νέο υπάρχει στην έκδοση 4.4.4:

AirPlay Mirroring: Video mirroring – Ασύρματα δείτε την εικόνα του iPad 2 στην HDTV τηλεόρασή σας.
Photo Stream: Δείτε τις φωτογραφίες που έχετε τραβήξει από την iOS συσκευή σας και έχω μεταφερθεί με το Photo Stream στο iCloud.
Trailers: Ένας νέος τρόπος να δείτε τα τρέιλερ των ταινιών που παίζονται στο σινεμά.
National Hockey League: Δείτε ζωντανά παιχνίδια, τα highlights, τα σκορ και άλλα.
Wall Street Journal Live: Δείτε τα τελευταία νέα και τις οικονομικές αναλύσεις από ειδικούς του χώρου.
Audio output: Διόρθωση ενός προβλήματος με την Οπτική ίνα.
Netflix: Υποστήριξη του Netflix στο Μεξικό και τη Λατινική Αμερική.
Stability and performance: Διορθώσης στην 4.4.4 που αφορούν την απόδοση και τη σταθερότητα.

Σημείωση: Αν ήδη τρέχετε μια tethered έκδοση της 4.4.4 θα πρέπει να ξανακάνετε jailbreak χρησιμοποιώντας το Seas0nPass.

Ποια πρόσθετα λειτουργούν στην 4.4.4:

Couch Surfer (λειτουργεί)
Last.fm ( λειτουργεί )
Media Player ( λειτουργεί )
NitoTV ( λειτουργεί )
Overflow ( λειτουργεί )
Remote HD ( λειτουργεί )
Rowmote ( λειτουργεί )
RSS Feeds ( λειτουργεί )
Weather ( λειτουργεί )
XBMC ( λειτουργεί )
Plex (ΔΕΝ λειτουργεί )
Υπάρχει και ακόμη μία επιλογή για αυτούς που δεν θέλουν να κάνουν jb την συσκευή τους και ακούει στο όνομα Beamer for Mac. Τι είναι?



Το Beamer for Mac είναι ένα καταπληκτικό πρόγραμμα που επιτρέπει στους χρήστες του Apple Tv να βλέπουν όλες τις ταινίες τους σε οποιοδήποτε μορφή και αν είναι αυτές, χωρίς την χρήση του iTunes απλά με ένα drag and drop!!!!

Το Βeamer αναγνωρίζει αυτόματα απο τον υπολογιστή σας το Apple Tv σας και ασύρματα μεταφέρει την ταινία σας στην μεγάλη οθόνη!!! Όλα αυτά χωρις να χρειαστεί να κάνετε jb την συσκευή σας!

Τελικά αξίζει? 

Αν δεν θέλετε να κάνετε ενοικίασεις ταινιών δεν είστε λάτρεις των i συσκευών και τα αγγλικά σας δεν είναι το φόρτε σας τότε καλύτερα να πάρετε κάποιο άλλο Media center. Αν πάλι έχετε Mac και iPhone η iPad και έχετε χρόνο να ασχοληθείτε λίγο με αυτό το μικρό μαύρο κουτάκι τότε ειλικρινά η εμπειρία είναι απίστευτη!!!

Εγώ αν και διστακτικός στην αρχή το λάτρεψα και ακόμη δεν του έχω κάνει καν jb!!! Εσείς?

6 σχόλια:

  1. Πάρα πολύ καλή συσκευή εύκολη και βολική.Την έχω κοντά στον ένα μήνα και από την πρώτη μέρα την έκανα jb διότι έχω πολλά mkv με εξωτερικούς υπότιτλους. Δουλεύει άψογα χωρίς προβλήματα.Πιστεύω ότι η AppleTV είναι μέχρι τώρα η μοναδική συσκευή της εταιρίας που αξίζει πραγματικά να κάνεις jb.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ωραιο review Dimitrios.
    Υπαρχει αρκετο δωρεαν υλικο στο apple tv? ή θα μας φανε οι συνδρομες και οι pay per view χρεωσεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Gia enoikiaseis tainiwn klp Giorgo plhrwneis ta alla einai free!! Bebaia an to kaneis jb tote eilikrina einai allos kosmos!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δημήτρη,ναι έχω αγοράσει το aTv Flash και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Les na to kanw telika jb? eixa boleutei me to Beamer for Mac mmmm

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...