Ads 468x60px

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Το πλεονέκτημα της Apple απέναντι στα ultrabooks


την φετινή CES 2012 ένα μεγάλο μέρος των ανακοινώσεων αφορά τα λεγόμενα ‘ultrabooks’, ένας όρος που εφηύρε η Intel και αφορά τα λεπτά και ελαφριά notebooks που προσφέρονται σε χαμηλή τιμή. Ή μάλλον αυτός είναι ο στόχος τους.
Όπως καταλαβαίνετε η κατηγορία αυτή αποτελεί απάντηση στη σειρά των MacBook Air που παρουσίασε η Apple και έχει αναδειχθεί σε ένα ιδιαίτερα δημοφιλές προϊόν.
Όπως και με το iPad, έτσι και με το MacBook Air είχαμε επισημάνει όταν είχε πρωτο-κυκλοφορήσει την ιδιαίτερα επιθετική τιμολόγησή τους και την αδυναμία των ανταγωνιστών να προσφέρουν κάτι αντίστοιχο σε τόσο χαμηλή τιμή. Ακόμα και δύο χρόνια μετά δεν υπάρχουν ακόμα tablets ή notebooks της ίδιας κατηγορίας που να συναγωνίζονται σε τιμή το iPad και MacBook Air της Apple.
Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, λοιπόν, δημοσίευμα του Bloomberg που παρέθετε σχόλια της Hewlett-Packard (HP) σχετικά με το νέο της ultrabook που κοστίζει $100 ακριβότερα από το MacBook Air της Apple. Το κομμάτι αναφέρει συγκεκριμένα:
Personal-computer makers are counting on ultrabooks to challenge the MacBook Air, Apple’s best-selling laptop, which is less than an inch thick. Still, Hewlett-Packard isn’t trying to compete on price: The new Spectre is $100 more than a MacBook Air with a 13.3-inch screen. Hewlett-Packard is emphasizing the laptop’s premium features and design, a bid to reach the “savvy fashionista” market, said Page Murray, a vice president of marketing at the company.
“There’s always someone who wants to win the race to the bottom,” Murray said. “It usually ends with a splat.”
Η τελευταία πρόταση σε ελεύθερη μετάφραση εννοεί ότι υπάρχει πάντα κάποιος (η Apple) που θέλει να κερδίσει τον αγώνα προς τα κάτω και συνήθως αυτό δεν βγαίνει σε καλό.
Εάν καθίσουμε για λίγο και σκεφτούμε αυτή την πρόταση είναι πραγματικά αστείο το πως πλέον η Apple, μια εταιρεία που ανέκαθεν φημιζόταν για τα premium προϊόντα και τις υψηλές τιμές, θεωρείται πλέον η εταιρεία που οδηγεί την «κούρσα προς τα κάτω» και την οποία δεν μπορεί κανείς να ανταγωνιστεί με ίδιες ή χαμηλότερες τιμές!
Η διαπίστωση είναι ακόμα πιο αστεία επειδή προέρχεται από την HP της οποίας το TouchPad -το απόλυτο iPad-killer- αποσύρθηκε μετά από λίγες βδομάδες κυκλοφορίας εξαιτίας των χαμηλών πωλήσεων και η οποία παρουσίασε το παρακάτω προϊόν:
Σας θυμίζει κάτι;
Source: http://www.macuser.gr/apple-race-to-the-bottom-8870/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...