Ads 468x60px

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Δύο χρόνια iPad: Η συσκευή της Apple που άλλαξε (για ακόμη μια φορά) τα πάντα…

27 Ιανουαρίου του 2010. Σαν Φρανσίσκο. Η μέρα που ο Steve Jobs παρουσιάζει το iPad. Η μέρα που, για ακόμη μία φορά, η Apple γράφει ιστορία

Όπως και με το iPhone, όπως και με το iPod, η ιστορία επαναλαμβάνεται. Η αμερικανική εταιρεία δεν είναι η πρώτη που δημιούργησε ταμπλέτα, όπως δεν είναι η πρώτη που δημιούργησε smartphone, όπως δεν είναι η πρώτη που δημιούργησε music player, όπως… όπως… όπως… Κι όμως, και στην περίπτωση του iPad, καταφέρνει να κάνει μία κατηγορία συσκευών δημοφιλή σε πολύ κόσμο. Η εμπορική επιτυχία της συσκευής αποδεικνύει και πάλι πως η Apple γνωρίζει, όσο κανείς άλλος, πώς να «σπάσει» τον «κώδικα» της επιτυχίας. Και τα υπόλοιπα είναι ιστορία…

Το iPad ήταν για αρκετό διάστημα συνώνυμο της λέξης «tablet». Για πολλούς είναι ακόμη… Είτε αγαπάς την Apple είτε τη μισείς, οφείλεις να παραδεχθείς ότι άνοιξε το δρόμο για να δεις (ή και να προτιμήσεις σήμερα) προτάσεις σαν τo Galaxy Tab, το Kindle Fire και τα δεκάδες άλλα tablets που κυκλοφορούν.

Δύο χρόνια μετά από την ανακοίνωση του πρώτου iPad, η αμερικανική εταιρεία βρίσκεται στο κατώφλι της κυκλοφορίας της τρίτης έκδοσης της ταμπλέτας. Κάποιοι λένε ότι θα ανακοινωθεί ακόμη και μέσα στο Φεβρουάριο – ίσως και σε κάποιο τιμητικό event με αφορμή τα γενέθλια του Steve Jobs. Ο ίδιος δε θα είναι εκεί για να το παρουσιάσει, σίγουρα όμως έχει βάλει το «χεράκι» του στο πώς θα είναι η συσκευή.

Οι φήμες πολλές… Οι τελευταίες σχεδόν σιγουρεύουν την πιθανότητα η συσκευή να διαθέτει retina display διπλάσιας ανάλυσης από την υπάρχουσα (και συγκεκριμένα στα 2048×1536 pixels). Κάποιοι μιλάνε για τετραπύρηνο επεξεργαστή και LTE υποστήριξη. Όπως και να έχει, το σίγουρο είναι ότι η ταμπλέτα των παιδιών του Cupertino με την ανακοίνωσή της θα προκαλέσει και πάλι θύελλα συζητήσεων. Και με την κυκλοφορία της ουρές σε όλο τον πλανήτη. Είναι που, όπως είπαμε και πιο πριν, η Apple γνωρίζει όσο κανείς άλλος πώς να «σπάσει» τον «κώδικα» της επιτυχίας. Αλλά ας μην επαναλαμβανόμαστε εμείς… Ας περιμένουμε την ιστορία να επαναληφθεί για ακόμη μια φορά.

Source:http://www.digitallife.gr/dyo-xronia-ipad-i-syskeyi-tis-apple-pou-allakse-gia-akomi-mia-fora-ta-panta-29388/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...