Ads 468x60px

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Έλληνας βρήκε το κλεμμένο του iPhone με τη βοήθεια της εφαρμογής «Find my iPhone»


Ο ιδρυτής του γνωστού blog «Athens Daily Secret», Νίκος Κακαβούλης, έζησε μία ιδιαίτερη εμπειρία όταν του έκλεψαν το iPhone μέσα σε ένα καφέ και κατάφερε να το ξαναβρεί, με τη βοήθεια της εφαρμογής «Find my iPhone».




Ο ίδιος περιγράφει την εμπειρία του, μεταξύ άλλων, και στο γνωστό αμερικανικό blog Techcrunch, όπου η, ελληνικής καταγωγής, συντάκτρια,Alexia Tsotsis, τη δημοσιεύει στο αμερικανικό κοινό. Όπως αναφέρει ο «τυχερός μέσα στην ατυχία του» Νίκος, βρισκόταν σε ένα κατάστημα της αλυσίδας Starbucks στην Αθήνα, όταν ξαφνικά συνειδητοποίησε ότι δεν είχε το iPhone του, το οποίο το είχε ξεχάσει στο νιπτήρα της τουαλέτας του καταστήματος. Αμέσως, επικοινώνησε με τον barista και όμως κανείς δεν είχε βρει το κινητό του, το οποίο είχε εξαφανιστεί.
Έτσι, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή «Find my iPhone» που είχε εγκαταστήσει στη συσκευή του. Με τη βοήθεια ενός φίλου του, που ήταν στο ίδιο τραπέζι, και της εφαρμογής που είχε εκείνος στο iCloud, κατάφεραν να εντοπίσουν ότι το κλεμμένο κινητό βρισκόταν ακόμη στο καφέ. Δεν μπορούσαν όμως να το εντοπίσουν, καθώς αυτός που το είχε πάρει, είχε χαμηλώσει τον ήχο στη συσκευή.
Τότε διαπίστωσαν ότι στο iCloud interface υπήρχε ένα μικρό button που δεν είχαν αντιληφθεί έως τότε, το «Play Sound». Ο Νίκος το πάτησε και διαπίστωσε ότι το iPhone έκανε ένα θόρυβο που ακουγόταν σε όλο το μαγαζί. Ψάχνοντας γύρω του εντόπισε το σημείο από το οποίο προερχόταν ο θόρυβος σε ένα τραπέζι όπου καθόταν ένα ζευγάρι με δύο μωρά. Τους πλησίασε όσο ο θόρυβος επέμενε και τους ρώτησε αν γνωρίζουν κάτι για το χαμένο του iPhone. Αυτοί αρνήθηκαν, όταν όμως ο θόρυβος επέμενε, διαπίστωσε ότι προερχόταν από την τσέπη του άνδρα του ζευγαριού. Ο ίδιος δήλωσε ξαφνιασμένος, αναφέροντας ότι βρήκε το κινητό στο πάτωμα του καταστήματος, ενώ η σύζυγός του αρκέστηκε στο να του αναφέρει «τώρα το έχεις πίσω, ποιο είναι το πρόβλημά σου».
Μέχρι να έρθει η αστυνομία, το ζευγάρι είχε εξαφανιστεί, χωρίς καν να ζητήσει συγγνώμη. Μπορεί ο κλέφτης να γλίτωσε τη τιμωρία για την πράξη του, τουλάχιστον όμως ο Νίκος βρήκε τη συσκευή του…
Source: http://www.digitallife.gr/ellinas-vrike-to-klemmeno-tou-iphone-me-ti-voitheia-tis-efarmogis-find-my-iphone-57516/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...