Ads 468x60px

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Πόσα data καταβροχθίζει το smartphone σου;


Με τα smartphones να γίνονται ολοένα και πιο «δυνατά» και να τρέχουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα, τα δίκτυα έχουν να αντιμετωπίσουν την ολοένα και αυξανόμενη κατανάλωση data. Και κάποια smartphones αποδεικνύονται πιο λαίμαργα από τα άλλα.
Σε έκθεση της εταιρείας Arieso, έπειτα από καταμέτρηση της κατανάλωσης data σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο χρήστες, για μία ημέρα, σε Ευρώπη, Αμερική και Αφρική, αναφέρονται τα εξής ενδιαφέροντα:
  • Η ζήτηση για data έχει αυξηθεί δραματικά
  • Οι χρήστες iPhone 4S αποδεικνύονται οι πιο «πεινασμένοι» για data, καθώς οι συσκευές τους καταναλώνουν διπλάσιαποσότητα από τα iPhone 4 και τριπλάσια από το iPhone 3GS
  • Μόλις το 1% των καταναλωτών data, καταναλώνουν το 50%!
Η Arieso, προκειμένου να βγάλει τα στατιστικά της, χρησιμοποιεί ως σημείο αναφοράς την κατανάλωση data του iPhone 3Gκαι συγκρίνει συσκευές. Την πρωτιά στην κατανάλωση data ανά χρήστη κρατά το HTC Google Nexus One με ποσοστό 221%σε σχέση με το iPhone 3G και ακολουθούν τα Sony Ericsson Xperia X10i με 157% και το HTC Desire, με 156%.
Όσον αφορά την κατανάλωση data που πραγματοποιούν οι διάφορες συσκευές κατά τα uplinks και downlinks, στην επικοινωνία τους, δηλαδή, με τα base stations για τις επιμέρους λειτουργίες τους, πέραν από την χρήση που κάνουν οι χρήστες, το HTC Desire S καταναλώνει 323% περισσότερα data απ’ ότι το iPhone 3GS, ενώ ακολουθεί κατά πόδας τοiPhone 4S με 320% στην περίπτωση αποστολής data.
Στα downlinks, την λήψη data δηλαδή, πρώτη θέση κατέχει το iPhone 4S με λήψη κατά 276% μεγαλύτερη από το iPhone 3GS και ακολουθεί το Samsung Galaxy S με αντίστοιχο ποσοστό στο 199%.
Τι σημαίνει αυτό για τα δίκτυα; Πως αντιμετωπίζουν την ολοένα και αυξανόμενη κατανάλωση data και καλούνται να την καλύψουν, αλλά και να διαμορφώνουν αναλόγως τα πακέτα τους.
Τι σημαίνει αυτό για εμάς τους καταναλωτές; Πως πρέπει να γνωρίζουμε την κατανάλωση της συσκευής που επιλέγουμε, αν επιλέγουμε πακέτο data συγκεκριμένου όγκου.

Source: http://www.digitallife.gr/posa-kata-katavroxthizei-to-smartphone-sou-56599/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...