Ads 468x60px

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Απίστευτο: Οι θήκες για iPhone της… Nissan που …επιδιορθώνονται μόνες τους αν τις γρατσουνίσετε


Δύσκολα θα συνδέατε τη γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία με την κατασκευή θηκών για iPhone.
Κι όμως η Nissan φαίνεται ότι ασχολήθηκε με το θέμα και μόλις παρουσίασε την πρώτη της πρόταση. Η Nissan Scratch Shield iPhone είναι μία θήκη, η οποία μάλιστα χρησιμοποιεί μία ειδική τεχνολογία που της επιτρέπει να… επιδιορθώνεται μόνη της όταν υποστεί μία φθορά.
Η τεχνολογία που έχει αξιοποιηθεί στη θήκη χρησιμοποιείται από τη Nissan ήδη από το 2005 σε σειρά από μοντέλα της και έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία της γνωστής αυτοκινητοβιομηχανίας με το πανεπιστήμιο του Τόκιο και την Advanced Softmaterials. Είναι κατασκευασμένη από πλαστικό ABS, που της επιτρέπει να είναι ιδιαίτερα ευέλικτη και να έχει εμφάνιση σαν gel και όχι γυαλιστερή, ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο γρατσουνιών και προσφέροντας ευκολότερο κράτημα στο χέρι.
Το εξωτερικό «στρώμα» της, σύμφωνα με τη Nissan, είναι κατασκευασμένο από πολυροταξάνια, ώστε, σε περίπτωση φθοράς, η χημική σύσταση του υλικού να του επιτρέπει να επιστρέφει στο αρχικό της σχήμα και, στην ουσία, να «θεραπεύει» την «πληγή» που ανοίγει σε αυτή.
Η θήκη παρουσιάστηκε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε σε ένα event στο Dubai και δόθηκε προς δοκιμή στους παρόντες δημοσιογράφους. Η Nissan δηλώνει ότι, αν η ζήτηση είναι μεγάλη, θα τη στείλει για μαζική παραγωγή αργότερα μέσα στη χρονιά. Έχει, πάντως, κάνει ήδη συμβόλαιο με την τοπική NTT DoCoMo για να χρησιμοποιήσει τη σχετική τεχνολογία στο νέο κινητό Style Series N-03B. Ενδιαφέρουσα ακούγεται η πρόταση των Γιαπωνέζων…
Source: http://www.digitallife.gr/apisteyto-oi-thikes-gia-iphone-tis-nissan-pou-epidiorthwnontai-mones-tous-an-tis-gratsounisete-45889/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...