Ads 468x60px

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Η Microsoft παραδέχεται ότι τα Windows Phone ήταν απάντηση στο iPhone της Apple



Ο υπεύθυνος σχεδιασμού των νέων Windows Phone στην Microsoft παραδέχτηκε σε συνέντευξή του με τους New York Times ότι η εταιρεία αναγκάστηκε να σχεδιάσει από την αρχή το λειτουργικό ως απάντηση στο iPhone της Apple και της αλλαγής που αυτό που προκάλεσε στη βιομηχανία.

Ο Joe Belfiore δήλωσε ότι η Apple προκάλεσε μια τεράστια αλλαγή στη βιομηχανία όσον αφορά τη μοναδικότητα των πραγμάτων που προσέφερε και την απήχηση που είχε στους καταναλωτές. Η Microsoft έπρεπε να απαντήσει με κάτι που θα ήταν μοναδικό αλλά όχι το ίδιο.
“Apple created a sea change in the industry in terms of the kinds of things they did that were unique and highly appealing to consumers. We wanted to respond with something that would be competitive, but not the same.”
Φαίνεται ότι όταν το iPhone έκανε το «μπαμ» στην αγορά τα στελέχη της Microsoft ήξεραν ότι το τότε λειτουργικό της εταιρείας δεν θα μπορούσε ποτέ να ανταγωνιστεί το iPhone OS. Τον Δεκέμβριο του 2008 ο τότε υπεύθυνος του mobile engineering στην Microsoft συγκάλεσε σύσκεψη για να αποφασιστεί το μέλλον των Windows Mobile. Μετά από επτά ώρες η ομάδα αποφάσισε να το «πετάξουν» και να αρχίσουν από την αρχή.

Ο πρώην διευθυντής της Microsoft Charlie Kindel παρομοίασε την απόφαση να αρχίσουν από το μηδέν με τον ορειβάτη Aron Ralston και το ατύχημα που είχε όταν έπεσε στο χέρι του μια μεγάλη πέτρα και αναγκάστηκε να το ακρωτηριάσει. Αυτή η πέτρα ήταν η Apple και η RIM για την Microsoft.

Όσον αφορά την προσέγγιση στο σχεδιασμού του λειτουργικού η Microsoft επέλεξε μια μέση οδό από το κλειστό σύστημα της Apple και το ανοιχτό του Android ώστε να αποφύγει το fragmentation και τα προβλήματα στην απόδοση που αντιμετωπίζουν οι Android συσκευές.
“It’s not just about software. It’s about the whole end-to-end experience.”
Οι υπεύθυνοι της Microsoft γνωρίζουν ότι τα Windows Phone αντιμετωπίζουν μια δύσκολη πορεία στην αγορά κυρίως εξαιτίας της καθυστερημένης παρουσίασής του που επέτρεψε σε iOS και Android να κυριαρχήσουν στην αγορά.
“Entering the market so late with this experience has created some special challenges for us. I think if we were there earlier it would be different.”
Η πρόσφατη συνεργασία της Microsoft με τη Nokia αναμένεται να δώσει νέα ώθηση στις πωλήσεις των Windows Phone συσκευών ενώ ήδη έχουμε δει τα πρώτα -πολύ καλά- αποτελέσματα με το Nokia Lumia 800. Αναμένουμε νέο κύμα συσκευών στις ΗΠΑ από τη Nokia που θα αποκαλυφθούν κατά τη διάρκεια του CES την επόμενη βδομάδα.

Source: http://www.iphonehellas.gr/32802/microsoft-windows-phone-iphone/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...