Ads 468x60px

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Τέλος στο αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο SOPA δια στόματος Obama


Ο Αμερικανός πρόεδρος Barack Obama έλυσε τελικά το Γόρδειο Δεσμό του πολυσυζητημένου νομοσχεδίου SOPA, διαμηνύοντας ότι η κυβέρνησή του δεν πρόκεται να το στηρίξει. Έτσι, το Internet γλιτώνει -για την ώρα- από την ασφυκτική λογοκρισία.

Το SOPA (Stop Online Piracy Act) κατατέθηκε στη Βουλή των Αντιπροσώπων από το ρεπουμπλικανό βουλευτή Lamar S. Smith. Το νομοσχέδιο έδινε στις αρχές τη δυνατότητα να θέτουν εκτός λειτουργίας τα sites που περιλαμβάνουν υλικό προστατευόμενο από copyright. Ακόμα και τα sites που έχουν links προς άλλα sites με παράνομο περιεχόμενο υπόκεινται στους περιορισμούς. Με άλλα λόγια, οι αρχές θα μπορούσαν να θέσουν εκτός λειτουργίας τη μηχανή αναζήτησης της Google (!) αν εμφάνιζε στα αποτελέσματα προς ιστοσελίδες με πειρατικό περιεχόμενο.

"Δεν υποστηρίζουμε τη νομοθεσία που μειώνει την ελευθερία έκφρασης και υπονομεύει το Internet", ήταν η απάντηση του Λευκού Οίκου. Έτσι, το αμφιλεγόμενο SOPA μπαίνει στο αρχείο, τουλάχιστον για την ώρα. Δεν είναι, βέβαια, καθόλου απίθανο να επανέλθει αν υπάρξει συναντίληψη ρεπουμπλικανών και δημοκρατικών κάποια στιγμή. Μέχρι τότε, το Internet θα μπορεί να ζει χωρίς ασφυκτική λογοκρισία.

Source: http://www.inews.gr/111/telos-sto-amfilegomeno-nomoschedio-SOPA-dia-stomatos-Obama.htm

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...