Ads 468x60px

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Οι Anonymous δημοσιεύουν αποκαλυπτικότατες συνομιλίες με τη Symantec για συμφωνία $50.000!

Μετά το πρόσφατο χτύπημα των Anonymous στη χώρα μας, αυτή τη φορά η δημοφιλής ομάδα hackers αποφάσισε να στρέψει την προσοχή της στην εταιρεία ασφαλείας Symantec.


Νωρίτερα σήμερα, οι Anonymous δημοσίευσαν στο Pastebin μια εκτενέστατη, άκρως αποκαλυπτική σειρά συνομιλιών μεταξύ ενός μέλους της ομάδας τους ονόματι ‘Yamatough’ και ενός εκπροσώπου της Symantec με το όνομα ‘Sam Thomas’.
Παρόλο που στο LinkedIn δε φαίνεται να υπάρχει κάποιος εργαζόμενος στη Symantec με το όνομα αυτό, η IP address του λογαριασμού ‘sam_thomas@symantec.com’ εντοπίζεται στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην California.
Οι συνομιλίες αποκαλύπτουν ότι ο Sam Thomas προσέφερε το ποσό των $50.000 στο φερόμενο μέλος των Anonymous προκειμένου να του αποδείξει ότι έχει στα χέρια του τον πηγαίο κώδικα των pcAnywhere και Norton Antivirus και στη συνέχεια να τον καταστρέψει. Μεταξύ άλλων, ζητούσε από τους Anonymous να δημοσιεύσουν ανακοίνωση ότι δεν είχαν επιτεθεί στη Symantec το 2006.
Έπειτα από διαπραγματεύσεις αρκετών ημερών που αφορούσαν κυρίως τον τρόπο συναλλαγής των χρημάτων, οι Anonymous υποψιάστηκαν ότι πίσω από το Sam Thomas κρύβεται το FBI και αποφάσισαν να δώσουν τις συνομιλίες στη δημοσιότητα. Ο Cris Parden της Symantec σχολιάζει:
“Τον Ιανουάριο προσέγγισε την εταιρεία μας ένας χρήστης που υποστήριζε ότι ήταν μέλος των Anonymous και προσπάθησε να μας αποσπάσει χρήματα προκειμένου να μη δημοσιεύσει κώδικα της Symantec που υποτίθεται ότι είχε κλέψει. Δεδομένης της απόπειρας εκβιασμού και της φαινόμενης κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας η εταιρεία μας πραγματοποίησε εσωτερική έρευνα και ήρθε σε επαφή με τις αρχές άμεσα. Οι συνομιλίες μας με το συγκεκριμένο χρήστη ήταν μέρος της έρευνας των αρχών. Δεν μπορούμε να δώσουμε άλλες πληροφορίες, διότι η έρευνα βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη. “
Όλο το χρονικό των συνομιλιών μπορείτε να διαβάσετε εδώ.  Τα συμπεράσματα δικά σας…



Source: http://www.techgear.gr/anonymous-anonymous-publishes-email-exchange-with-symantec-over-50k-payoff-38614/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...