Ads 468x60px

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Πατέντα της Apple περιγράφει 3D Eye-Tracking περιβάλλον

 Νέα πατέντα της Apple που δημοσιεύτηκε χθες επιβεβαιώνει τα σχέδια της εταιρείας για την εισαγωγή της τεχνολογίας 3D στις iOS συσκευές με έναν διαφορετικό τρόπο.



 Συγκεκριμένα, η πατέντα περιγράφει την χρησιμοποίηση της μπροστινής κάμερας για τον εντοπισμό των ματιών σας και της τοποθεσίας του φωτός:
the technology could work alongside previous Apple inventions based on head tracking and ambient light technologies. It uses a number of the sensors built into your device — such as the compass, accelerometer, and GPS — to create a “3D frame of reference” for the device.
Once it has that frame of reference, the device could then track the position of a user’s eyes using its front-facing camera to provide a 3D effect to the objects displayed on its screen, which would automatically react to movements in front of the camera.
Μια πρακτική εφαρμογή αυτής της εφεύρεσης είναι η τοποθέτηση ρεαλιστικών σκιών γύρω από αντικείμενα στην οθόνη της συσκευής. Οι σκιές θα μπορούσαν να ανταποκρίνονται κατάλληλα στην αλλαγή της κίνησης του χρήστη, μετακινούμενη για παράδειγμα καθώς κουνάτε το κεφάλι σας.

Εναλλακτικά, θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα 3D περιβάλλον που θα επέτρεπε στο χρήστη να εξερευνά την οθόνη σαν να ήταν παράθυρο με 3D αντικείμενα στο εσωτερικό.
Όπως πάντα η Apple καταθέτει συχνά πατέντες με εφευρέσεις ποτέ δεν υλοποιούνται σε κάποιο τελικό προϊόν. Είναι πολύ πιθανόν, λοιπόν, το iPhone να μην υποστηρίξει ποτέ 3D περιβάλλον παρά την ύπαρξη αυτής και άλλων παρόμοιων πατεντών.


Source: http://www.iphonehellas.gr/33418/apple-3d-eye-tracking-patent

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...