Ads 468x60px

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Αγωγή κατά της Motorola για παραβίαση συμφωνητικού με την Qualcomm



H Apple άσκησε αγωγή κατά της Motorola σε δικαστήριο της νότιας Καλιφόρνιας σχετικά με παραβίαση πατεντών που σχετίζονται με ασύρματες τεχνολογίες.


Συγκεκριμένα, η αγωγή αφορά συμφωνία αδειοδότησης που είχε συνάψει η Motorola με την Qualcomm και αναφέρεται στην πατέντα με αριθμό U.S. Patent No. 6,359,898, η οποία είναι η ίδια πατέντα για την οποία η Motorola είχε ασκήσει αγωγή στην Apple στη Γερμανία τον περασμένο μήνα.

Η Apple υποστηρίζει ότι επειδή η Motorola διαθέτει συμφωνία αδειοδότησης με την Qualcomm για την εν λόγω πατέντα, όπως και η ίδια, βρίσκεται σε παραβίαση του συμβολαίου με την Qualcomm.
Motorola’s German lawsuit is in direct breach of a Patent Licensing Agreement between Motorola and Qualcomm. As a Qualcomm customer, Apple is a third-party beneficiary of that contract.
Η παραβίαση αυτή σύμφωνα με την Apple σημαίνει ότι τα δικαιώματα της Motorola για την πατέντα τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ έχουν εξαντληθεί και επιθυμεί από τα δικαστήρια την εξαναγκαστική απόσυρση των αγωγών της Motorola κατά της Apple στη Γερμανία.

Η πατέντα σχετίζεται με το chip Qualcomm MDM6610, το οποίο η Apple χρησιμοποιεί στο νέο iPhone 4S. Η εταιρεία δηλώνει ότι διαθέτει συμφωνητικό αγοράς με τον κατασκευαστή και ότι η Qualcomm έχει ήδη ξεπληρώσει την Motorola για τα δικαιώματά της πάνω στο τσιπ.

Επίσης, η Apple φέρνει ξανά στο προσκήνιο το θέμα με την αδειοδότηση της πατέντας σε όρους FRAND. Όταν πατέντες κρίνονται απαραίτητες για το ρόλο τους στις ασύρματες επικοινωνίες ο κατασκευαστής πρέπει να τις αδειοδοτήσει με δίκαιους και λογικούς όρους (FRAND). Η Apple ισχυρίζεται ξανά ότι η Motorola δεν έχει προβεί σε κάτι τέτοιο.


Source: ww.macuser.gr/apple-motorola-qualcomm-us-lawsuit-9422/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...