Ads 468x60px

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Η Apple ανακοίνωσε το Developer ID για ασφαλείς εφαρμογές εκτός του Mac App Store



Η Apple χθες βράδυ έστειλε ένα mail σε όλους τους εγγεγραμμένους Mac developers για να τους ενημερώσει σχετικά με ένα νέο πρόγραμμα που ονομάζεται Developer ID.

Το νέο πρόγραμμα επιτρέπει ακόμα και στους developers έξω από το Mac App Store να υπογράψουν τις εφαρμογές μέσω της Apple κάτι που θα εξασφαλίσει ότι οι εφαρμογές είναι ασφαλείς και δεν περιέχουν malware.

Το χαρακτηριστικό αυτό θα δουλεύει με το Gatekeeper του OS X Mountain Lion, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να μπλοκάρουν εφαρμογές στα μηχανήματα τους που δε έχουν Developer ID, ενώ επιτρέπουν στον χρήστη να τρέξει εύκολα όλες τις υπογεγραμμένες εφαρμογές. Η εφαρμογή Gatekeeper μπορεί να ρυθμιστεί να δέχεται Mac App Store εφαρμογές, Mac App Store και Developer ID εφαρμογές ή όλες τις εφαρμογές.

Η νέα επιλογή για ασφάλεια θα είναι διαθέσιμη για τους χρήστες από την στιγμή που η Apple θα κυκλοφορήσει το Gatekeeper μαζί με το OS X Mountain Lion και με μια πρώτη ματιά φαίνεται ότι είναι μια καλή λύση για να κρατήσουμε τα Mac μας σταθερά και ασφαλή ενώ χρησιμοποιούμε εφαρμογές που δεν μπορούμε να βρούμε στο Mac App Store.

Source:http://greekiphone.gr/20120228/apple-announced-developer-id-for-security-on-non-mac-app-store-apps/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...