Ads 468x60px

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Η Apple ασκεί έφεση για το όνομα ‘iPad’


Είχαμε αναφερθεί τον περασμένο Δεκέμβριο στην χαμένη αγωγή της Apple εναντίον της κινέζικης εταιρείας Proview Technology σχετικά με το όνομα ‘iPad’.
H Proview είχε κάνει κατοχυρώσει το όνομα ‘iPad’ στην Κίνα το 2000 και απειλούσε την Apple με αγωγές το 2010 όταν διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο εταιρειών απέτυχαν ενώ η αξία του ονόματος ανέβαινε στα $800 εκατομμύρια.
Η Apple είχε αγοράσει τα δικαιώματα για τα δικαιώματα χρήσης του ‘iPad’ στην Ευρώπη από την μητρική εταιρεία της Proview έναντι $55,000 και κατέθεσε αγωγή κατά της κινεζικής θυγατρικής νωρίτερα φέτος με τον ισχυρισμό ότι η ευρωπαϊκή συμφωνία περιλάμβανε και τα δικαιώματα χρήσης του ονόματος και στην Κίνα. Η θυγατρική έκτοτε έχει καταθέσει αγωγή κατά της Apple για το ποσό των $1.6 δις.
Σήμερα μαθαίνουμε ότι η Apple άσκησε έφεση στην απόφαση εκείνη στις 5 Ιανουαρίου χωρίς ακόμα να έχει εξεταστεί εκ νέου η απόφαση.
Apple has appealed a Chinese court ruling last December that rejected its ownership of the iPad trademark in the country, and could expose the company to trademark infringement lawsuits from a local company.
The maker of the iconic iPad filed the appeal on Jan. 5 with the Higher People’s Court of Guangdong Province, according to a statement from Proview International, a little known Chinese display monitor company that claims control over the iPad trademark in mainland China.
Η απόφαση είναι μείζονος σημασίας για την Apple αφού εάν το δικαστήριο διατηρήσει την αρχική του απόφαση αυτό θα σημάνει ότι η εταιρεία πρέπει να συμβιβαστεί χάνοντας πάρα πολλά λεφτά αφού η αλλαγή του ονόματος του iPad μοιάζει μάλλον απίθανη περίπτωση.
Source: http://www.macuser.gr/ipad-trademark-china-appeal-9210/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...