Ads 468x60px

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

O Neil Young αποκάλυψε ότι είχε συμμετάσχει σε συζητήσεις με τον Steve Jobs σχετικά με τα φορμάτ υψηλής ποιότητας.


Σε συνέντευξή του με το AllThinsD ο γνωστός καλλιτέχνης Neil Young αποκάλυψε ότι είχε συμμετάσχει σε συζητήσεις με τον Steve Jobs σχετικά με τα φορμάτ υψηλής ποιότητας.
iTunes 10
Συγκεκριμένα, ο Young ισχυρίζεται ότι το πολύ διαδεδομένο φορμάτ MP3 περιέχει μόνο το 5 τοις εκατό των δεδομένων της αρχικής ηχογράφησης και το Apple Lossless μόλις το 10 τοις εκατό.
Ουσιαστικά, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποιο φορμάτ υψηλής ποιότητας για τον καταναλωτή. Ο Young ανέφερε ότι είχε συναντηθεί με τον Steve Jobs και συζητούσαν τέτοιες ιδέες χωρίς, όμως, να δούμε κάτι χειροπιαστό.
Είναι γνωστό ότι ο Jobs ήταν λάτρης του βινυλίου παρόλο που συνέβαλε όσο κανείς άλλος στην διάδοση της ψηφιακής μουσικής με την επανάσταση των iPod.
Τα φορμάτ υψηλής ποιότητας, δυστυχώς, καταλαμβάνουν εξ ορισμού πολύ περισσότερο χώρο από τα MP3 κάτι που θα δημιουργούσε πολλά προβλήματα στους καταναλωτές που θα έπρεπε αρχικά να αγοράσουν φορητές συσκευές με μεγαλύτερη χωρητικότητα για να χωρέσουν τον ίδιο αριθμό τραγουδιών σε υψηλότερη ποιότητα αλλά θα δημιουργούσε και πρόβλημα στην κατανάλωση δεδομένων ειδικά τώρα που είναι της μόδας η μουσική να είναι στο «σύννεφο» με προτάσεις όπως το iTunes Match.

Source: http://www.macuser.gr/neil-young-high-definition-music-format-9213/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...