Ads 468x60px

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Gatekeeper & Mountain Lion

To Gatekeeper είναι ένα νέο χαρακτηριστικό του επερχόμενου Mountain Lion το οποίο θα αναλάβει να σας δώσει τον έλεγχο για την προστασία του υπολογιστή σας.

Ουσιαστικά, οι πιο ασφαλείς εφαρμογές βρίσκονται στο Mac App Store και είναι το μέρος που η Apple θέλει να αγοράζετε τις εφαρμογές σας.

Κάθε εφαρμογή που υποβάλλεται στο Mac App Store εξετάζεται από την Apple και αν προκύψει κάποιο πρόβλημα διαγράφεται αμέσως. Μπορείτε κάλλιστα να διαβάσετε και τα reviews πριν εγκαταστήσετε μιαεφαρμογήώστε να σιγουρευτείτε για την ποιότητά της.

Την ασφάλεια του Mac App Store η Apple θέλει να την προσφέρει και σε άλλες εφαρμογές εκτός του καταστήματος. Ο τρόπος με τον οποίο θα το κάνει αυτό είναι με το νέο πρόγραμμα Developer ID.
Με αυτό το πρόγραμμα οποιοσδήποτε Mac Developer λαμβάνει ένα μοναδικό Developer ID για την υπογραφή των εφαρμογών τους. Χρησιμοποιώντας το τελευταίο Xcode 4.3 οι developers μπορούν να υπογράψουν με αυτόν τον τρόπο όλες τους τις εφαρμογές. Το Gatekeeper αναλαμβάνει τον έλεγχο αυτών των υπογραφών για κάθε εφαρμογή που κατεβάζετε από το Internet και ελέγχει την εγκυρότητά τους.

Στο Mountain Lion θα έχετε τρεις τρόπους για την εγκατάσταση εφαρμογών χάριν στο Gatekeeper:
  • Μόνο από το Mac App Store
  • Από το Mac App Store αλλά και από πιστοποιημένους developers από το πρόγραμμα Developer ID
  • Από οπουδήποτε
 
Ως προεπιλογή στο Mountain Lion θα είναι το δεύτερο: ‘Mac App Store and identified developers’.
Με αυτόν τον τρόπο για παράδειγμα όταν κατεβάζετε μια εφαρμογή από το Internet και πάτε να την τρέξετε το Gatekeeper θα ελέγξει την υπογραφή της. Εάν η υπογραφή της είναι έγκυρη θα επιτραπεί η εγκατάστασή της αλλιώς θα σας εμφανιστεί η αντίστοιχη ειδοποίηση.

Εάν η Apple αντιληφθεί κάποια παραβίαση σε οποιαδήποτε εφαρμογή μπορεί να απαγορεύσει το Developer ID και με αυτόν τον τρόπο αυτόματα η εφαρμογή μπαίνει στην ‘μαύρη λίστα’.
Σε περίπτωση, μάλιστα, που έχετε την δεύτερη επιλογή ενεργοποιημένη αλλά θέλετε να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή που δεν είναι πιστοποιημένη μπορείτε προσωρινά να παρακάμψετε το Gatekeeper με control+click στην εφαρμογή.

Source: http://www.macuser.gr/gatekeeper-faq-9571/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...