Ads 468x60px

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

H Apple σκοπεύει να χτίσει καινούργιο data center σε έκταση στο Prineville του Oregon.



Σύμφωνα με δημοσίευμα του KTVZ.com η Apple σκοπεύει να χτίσει καινούργιο data center σε έκταση στο Prineville του Oregon.
Η γη αγοράστηκε σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα στην τιμή των $5.6 εκατομμυρίων από την κομητεία του Crook με την Apple, Inc. να εμφανίζεται ως ο αγοραστής.
Εκπρόσωπος της Apple επιβεβαίωσε την εξαγορά αλλά και την δημιουργία του νέου data center χωρίς να προσφέρει παραπάνω λεπτομέρειες πέρα του του ότι θα είναι μια ‘πράσινη’ (οικολογική) εγκατάσταση.
“we purchased the land and it’s for a data center”
To σημερινό δημοσίευμα επιβεβαιώνει πληροφορίες του περασμένου Δεκεμβρίου για την κατασκευή data center στην περιοχή εκείνη.
Το project της Apple έχει την κωδική ονομασία ‘Maverick’ και φημολογείται ότι θα περιλαμβάνει ένα data center 31-megawatt με πολύ χώρο για μελλοντικές επεκτάσεις εάν παρουσιαστεί τέτοια ανάγκη. Συγκριτικά, το data center στη Βόρεια Καρολίνα έχει ενεργειακές απαιτήσεις της τάξης των 100-megawatt αν και κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημες πηγές.
Η δημιουργία του data center σίγουρα θα αφορά την επέκταση της υπηρεσίας του iCloud μετά την αρχική κατασκευή του data center στην Βόρεια Καρολίνα κόστους $1 δις. Η Apple διαθέτει, επίσης, και ένα μικρότερο data center στο Newark της California χτίζοντας παράλληλα άλλο ένα μικρότερο στην Santa Clara της California δίπλα από τα κεντρικά της γραφεία στο Cupertino.

Source: http://www.macuser.gr/apple-confirms-new-data-center-9639/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...