Ads 468x60px

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Νέα προθεσμία για το sandboxing στο Mac App Store


Η Apple ανακοίνωσε σήμερα για μια ακόμη φορά την παράταση της προθεσμίας για την υλοποίηση του sandboxing στις εφαρμογές του Mac App Store.
Συγκεκριμένα, η αρχική προθεσμία αφορούσε την επιβολή του sandboxing από τον περασμένο Νοέμβρη. Η λειτουργία πήρε παράταση μέχρι την 1 Μαρτίου του 2012 και τώρα για μια ακόμη φορά η Apple παρατείνει την προθεσμία μέχρι την 1η Ιουνίου.
We have extended the deadline for sandboxing your apps on the Mac App Store from March 1st to June 1st to provide you with enough time to take advantage of new sandboxing entitlements available in OS X 10.7.3 and new APIs in Xcode 4.3.
Είναι προφανές πλέον ότι το sandboxing έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις από τη μεριά των developers και φαίνεται ότι η Apple χρονοτριβεί μέχρι να λάβει την τελική απόφαση που με βάση τις νέες εξελίξεις δεν θα μας εξέπληττε να αποσύρει εντελώς τον περιορισμό αυτόν ή να τον τροποποιήσει σε μεγάλο βαθμό.
Το sandboxing είναι ένας περιορισμός της Apple που απαγορεύει στις εφαρμογές του Mac App Store να εμπλέκονται με στοιχεία του λειτουργικού που δεν έχουν πρόσβαση.
Η λειτουργία αυτή μοιάζει αρκετά με τις αντίστοιχες εφαρμογές του App Store για το iPhone και iPad, όπου οι εφαρμογές μπορούν να έχουν πρόσβαση σε συγκεκριμένα στοιχεία που έχει ορίσει η ίδια η Apple.
Ωστόσο, η διαφορετική φύση των εφαρμογών στο OS X έχει προκαλέσει πολλά ερωτηματικά σε μια ενδεχόμενη τέτοια εφαρμογή του sandboxing και πολλοί developers έχουν ήδη εκφράσει το παράπονό τους.

Source: http://www.macuser.gr/sandboxing-mac-app-store-june-first-9635/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...