Ads 468x60px

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Στην Κίνα δήλωσαν ότι μια πιθανή απαγόρευση εξόδου του iPad στη χώρα είναι πολύ δύσκολη

Είναι πλέον γνωστό ότι η Apple αντιμετωπίζει ποινή απαγόρευσης χρήσης του ονόματος ‘iPad’ στην Κίνα μετά από απόφαση δικαστηρίου στη χώρα να δικαιώσει πρωταρχικά την Proview Technology σε υπόθεση παραβίασης trademark.

iPad 2 dual core
Η Apple έχει ασκήσει έφεση στην απόφαση για την οποία αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον το αποτέλεσμα. Σε περίπτωση που η έφεση είναι κατά της Apple η εταιρεία θα αντιμετωπίσει τεράστιο πρόβλημα που -εκτός από την χρηματική αποζημίωση- θα πρέπει να αλλάξει και το όνομα στην συσκευή (;).
Ωστόσο, οι τελωνειακοί υπάλληλοι στην Κίνα δήλωσαν στο Reuters ότι μια πιθανή απαγόρευση εξόδου του iPad στη χώρα είναι πολύ δύσκολη. Επειδή το iPad κατασκευάζεται σε εργοστάσιο της χώρας από την Foxconn μια πιθανή απαγόρευση θα είχε σημαντικό αντίκτυπο στην παγκόσμια διαθεσιμότητα του δημοφιλούς tablet.
Ως αποτέλεσμα, μάλιστα, της απόφασης του δικαστηρίου η Apple φαίνεται να ζήτησε από τις ιστοσελίδες Amazon China και Suning την αφαίρεση του iPad από τους ηλεκτρονικούς τους καταλόγους μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση.
The customs have told us that it will be difficult to implement a ban because many Chinese consumers love Apple products. The sheer size of the market is very big. We have applied to some local customs for the ban and they’ll report to the headquarters in Beijing.
Η Proview άσκησε αγωγή κατά της Apple πριν λίγους μήνες για το όνομα ‘iPad’ που η ίδια ισχυρίζεται ότι ανέπτυσσε από το 2000. Η εταιρεία ζητά αποζημίωση $1.6 δις και μια …συγνώμη από την Apple. H Proview βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και γι’ αυτό πολλοί αναλυτές θεωρούν ότι η αγωγή αυτή είναι μια κίνηση απελπισίας ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα για τη διάσωσή της.
Source: http://www.macuser.gr/proview-ipad-ban-difficult-9480/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...