Ads 468x60px

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Mac OS X Mountain Lion sneak peak preview

Στην επίσημη σελίδα της apple μπορείτε να δείτε ένα sneak peak preview από το καινούργιο λειτουργικό για Mac με το όνομα  Mountain Lion





http://www.apple.com/macosx/mountain-lion/

Μερικές από τις καινούργιες λειτουργίες του Mountain Lion είναι το iMessage (φεύγει το iChat), Reminders, Notes, Notification Center καθώς και το Game Center! Και όλα φυσικά θα συνεργάζονται - συγχρονίζουν με όλες τις iDevices (iPhone/iPad/iPod)

Για περισσότερες πληροφορίες από το επίσημο site της Apple μπείτε εδώ!


http://www.apple.com/macosx/mountain-lion/features.html



Ας δούμε, όμως, λίγο περισσότερο αναλυτικά τα κυριότερα νέα χαρακτηριστικά του Mountain Lion:
Messages
Τέλος στο iChat με το Mountain Lion αφού θα έχουμε πλέον το Messages για Mac. Όπως αναμενόταν με το Messages θα μπορεί κανείς να συνομιλεί με άλλους χρήστες Mac ή iPhone και iPad μόνο με το Apple ID ή τηλεφωνικό αριθμό. Θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε ακόμα τις υπηρεσίες του iChat όπως AIM, Yahoo, Google Talk και Jabber χωρίς πρόβλημα.
Με το Messages θα έχετε όλες τις συζητήσεις σας σε απόλυτο συγχρονισμό σε Mac, iPhone, iPad και iPod touch.
Μάλιστα, γιατί να περιμένετε μέχρι το καλοκαίρι και το Mountain Lion; Κατεβάστε τώρα το Messages Beta για το Lion (θα αντικαταστήσει το iChat) και δοκιμάστε την νέα υπηρεσία.
iCloud
To iCloud πλέον είναι ενσωματωμένο πλήρως στο λειτουργικό. Από την πρώτη στιγμή που θα εγκαταστήσετε το Mountain Lion το iCloud βρίσκεται εκεί για να συγχρονίσει τα e-mail, ημερολόγια, επαφές, έγγραφα κτλπ με όλες σας τις συσκευές.
Reminders
To Reminders του iOS 5 έρχεται στο Mac! Οτιδήποτε και αν έχετε να κάνετε μπορείτε να το εισάγετε στο Reminders για το θυμηθείτε. Το Reminders για Mac υποστηρίζει λίστες για να προσθέτετε αντικείμενα σε αυτές καθώς και due dates για να σας έρχονται ειδοποιήσεις.
Χάριν στο iCloud τα αντικείμενα που έχετε στο iPhone σας είναι πάντα συγχρονισμένα με το Reminders για Mac.
Notes
Έχετε κάποια ιδέα και θέλετε να την γράψετε κάπου πρόχειρα για να μην την ξεχάσετε; Το Mountain Lion παρουσιάζει το Notes, μια νέα εφαρμογή στα πρότυπα των Σημείωσεων του iOS. Μπορείτε να προσθέσετε και να διαγράψετε σημειώσεις πολύ εύκολα αλλά και να τις μοιραστείτε με φίλους ή συναδέλφους μέσω του Mail ή Messages.
Και πάλι, χάριν στο iCloud οι σημειώσεις σας είναι συγχρονισμένες σε όλες σας τις OS X και iOS συσκευές.
Notification Center
Άλλο ένα χαρακτηριστικό του iOS 5 έρχεται στο Mac. Με το Notification Center θα έχετε όλες σας τις ειδοποιήσεις σας -είτε αυτές αφορούν νέα e-mail, νέα μηνύματα, friend requests, ειδοποιήσεις ημερολογίου κτλπ- συγκεντρωμένες στο Notification Center.
Οι ειδοποιήσεις εμφανίζονται ως banners στην επιφάνεια εργασίας σας διακριτικά χωρίς να ενοχλούν την δουλειά σας. Κάντε swipe αριστερά και θα δείτε τις ειδοποιήσεις σας σε μια απλή και τακτοποιημένη λίστα.
Share Sheets
Θα βρείτε το νέο Share κουμπί σε πολλές από τις εφαρμογές του Mountain Lion. Πρόκειται για έναν νέο τρόπο να μοιραστείτε links, φωτογραφίες, βίντεο κτλπ με τον υπόλοιπο κόσμο.
Twitter
To Twitter είναι πλέον ενσωματωμένο σε ολόκληρο το Mountain Lion. Μπορείτε να στείλετε ένα tweet από οπουδήποτε και αν είστε χωρίς να χρειάζεται να αφήσετε την εφαρμογή στην οποία βρίσκεστε.
Μοιραστείτε links και φωτογραφίες από τον Safari, iPhoto ή Photo Booth με το νέο Tweet Sheet. Προσθέστε σχόλια και τοποθεσία στα tweets σας και μόλις λάβετε κάποιο mention ή DM θα λάβετε ειδοποίηση εκεί ακριβώς που είστε.
Game Center
Το Mac πλέον λαμβάνει υποστήριξη για το Game Center του iOS 5. Θα μπορείτε να έχετε τα ίδια πλεονεκτήματα που έχετε και στο iOS μπροστά στον υπολογιστή σας. Δημιουργήστε έναν λογαριασμό και ξεκινήστε multiplayer παιχνίδια. Δείτε τις επιδόσεις σας στα leaderboards και αναμετρηθείτε με παίχτες από όλο τον κόσμο.
AirPlay mirroring
Με το AirPlay mirroring μπορείτε να στείλετε οτιδήποτε βρίσκετε στην οθόνη του υπολογιστή σας στην τηλεόρασή σας μέσω του Apple TV. Απολαύστε άνετο σερφάρισμα ή προβολή βίντεο στον καναπέ σας. Πολύ σπουδαίο χαρακτηριστικό.
Gatekeeper
Το Gatekeeper στο Mountain Lion κάνει τον Mac σας πιο ασφαλή από ποτέ. Σας βοηθάει από το να κατεβάζετε περιεχόμενο χωρίς την έγκρισή σας και κακόβουλο υλικό. Υπάρχουν τρεις επιλογές ασφαλείας: μπορείτε να κατεβάζετε και να τρέχετε εφαρμογές από οπουδήποτε, όπως το Lion ή από το Mac App Store με Developer ID. Ή ακόμα ενεργοποιήστε την επιλογή για την δυνατότητα αγοράς εφαρμογών μόνο μέσω του Mac App Store.
Μερικά άλλα πράγματα
Εκτός από τα βασικά χαρακτηριστικά που περιγράψαμε παραπάνω υπάρχουν και μερικές άλλες δευτερεύουσες λειτουργίες. Για παράδειγμα, δεν υπάρχει πλέον το κουτί αναζήτησης στον Safari. Η αναζήτηση γίνεται από την address bar όπως στον Chrome.
Καθώς δοκιμάζουμε και εμείς το Mountain Lion θα ανακαλύπτουμε διαρκώς νέα πράγματα. Μείνετε συντονισμένοι στο Apple News για περισσότερα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...