Ads 468x60px

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Η ΕΕ ερευνά την Samsung


Χωρίς μεγάλο αντίκτυπο πέρασε η είδηση ότι η Ευρωπαϊκή Επίτροπη ξεκίνησε επίσημη έρευνα για τη Samsung σχετικά με την αθέμιτη -ίσως- χρησιμοποίηση πατεντών στις αγωγές της κατά της Apple.
Αξίζει, όμως, να σταθούμε ιδιαίτερα σε αυτή την περίπτωση μιας και η έρευνα αυτή ίσως δημιουργήσει πρόβλημα όχι μόνο στη Samsung αλλά και στη Motorola. Ας δούμε τι συμβαίνει, όμως.
Τους τελευταίους μήνες οι Motorola και Samsung επιδόθηκαν σε αγωγές κατά της Apple χρησιμοποιώντας πατέντες σχετικές με την τεχνολογία 3G, για τις οποίες η Apple ισχυρίζεται ότι πρέπει να ενταχθούν σε κατάσταση FRAND (fair, reasonable, and non-discriminatory), δηλαδή στην δίκαιη και με λογικούς όρους αδειοδότησή τους από μεριάς της Samsung.
Τα δικαστήρια, βέβαια, δεν έχουν δικαιώσει τις εταιρείες αλλά η κατάσταση αυτή έπιασε το βλέμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ερευνά τώρα κατά πόσο η Samsung χρησιμοποίησε τις πατέντες αυτές αθέμιτα.
Από τη μεριά της η Apple ισχυρίζεται ότι η Samsung δεν έκανε ποτέ προσπάθεια να έρθει σε συμφωνία για την αδειοδότηση αυτών των πατεντών σε λογικές τιμές στα πλαίσια του FRAND. Επίσης, ισχυρίζεται ότι η χρησιμοποίηση τσιπ από την Qualcomm στις νεότερες συσκευές της καλύπτονται ήδη από αυτές τις πατέντες.
Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα εξελιχθεί η υπόθεση αυτή και να δούμε τελικά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η ιστορία αναμένεται να τραβήξει αρκετό καιρό αλλά θα σας ενημερώνουμε με οτιδήποτε νεότερο.
Source: http://www.macuser.gr/eu-samsung-3g-frand-patent-9223/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...