Ads 468x60px

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Tον περασμένο χρόνο μόλις το 5 τοις εκατό των smartphones που πουλήθηκαν στην Ελλάδα ήταν iPhone


Είναι γνωστό ότι η τιμή του iPhone στις ΗΠΑ είναι εξαιρετικά χαμηλή εξαιτίας της επιδότησης που λαμβάνει η συσκευή από τους παρόχους. Για παράδειγμα, το iPhone 4S μπορεί να το αγοράσει κανείς στις ΗΠΑ με διετές συμβόλαιο στα 199 δολάρια κλειδωμένο φυσικά στον εκάστοτε πάροχο.

Το γεγονός αυτό βοήθησε αρκετά στην διάδοση του iPhone και στην διείσδυσή του στα χέρια πολλών καταναλωτών. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα πολλές χώρες, κυρίως της Νότιας Ευρώπης, όπως η Ελλάδα, που το iPhone δεν επιδοτείται και η τιμή της συσκευής βρίσκεται σε αρκετά υψηλά επίπεδα. Για παράδειγμα, στη χώρα μας το iPhone 4S ξεκινά από τα 669 ευρώ. Δημοσίευμα της Wall Street Journalαναφέρει ότι τον περασμένο χρόνο μόλις το 5 τοις εκατό των smartphones που πουλήθηκαν στην Ελλάδα ήταν iPhone. Η πλειοψηφία των υπολοίπων smartphones που πουλήθηκαν ήταν συσκευές με το λειτουργικό Android.
Σε άλλες χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Αγγλία οι επιδοτήσεις των εταιρειών βοήθησαν το iPhone να κερδίσει πάνω από το 20 τοις εκατό της αγοράς smartphones τον περασμένο χρόνο. Η διαφορά με χώρες όπως η Ελλάδα όπου τα συμβόλαια δεν είναι ευρέως διαδεδομένα είναι προφανής.

Για την Cosmote, το 2011 το δημοφιλέστερο smartphone ήταν το Galaxy Mini της Samsung το οποίο κόστιζε 188 δολάρια χωρίς συμβόλαιο. Είναι προφανές ότι για την Cosmote η προώθηση τέτοιων συσκευών σε περιόδους κρίσης είναι η μοναδική λύση.
“In this economic situation, we had to push the low-end smartphone,” Mr. Koutsonas said.
Σαν αποτέλεσμα το 60 τοις εκατό των smartphones που πουλήθηκαν από το δίκτυο της Cosmote τον περασμένο χρόνο ήταν Android συσκευές. Ακόμα και το iPhone 3GS – το «φθηνό» iPhone – κοστίζει 399 ευρώ χωρίς συμβόλαιο, τιμή που σε αρκετούς είναι δυσπρόσιτη.
Ο Tim Cook, CEO της Apple, εκδηλώνει μεγάλο ενδιαφέρον στις prepaid αγορές σημειώνοντας παράλληλα την διαφορετικότητα της κάθε χώρας. Ωστόσο, η εταιρεία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις σε κάθε χώρα προσπαθώντας να κατανοήσει τις ιδιαιτερότητες και να προσαρμόσει ανάλογα το μοντέλο της.

Source: http://www.iphonehellas.gr/33667/iphone-market-share-in-countries-without-carrier-subsidies/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...