Ads 468x60px

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

To iTunes Match αποφέρει $10,000 σε royalties τους δύο πρώτους μήνες

Ως γνωστόν η υπηρεσία iTunes Match με την οποία μπορείτε να αποθηκεύσετε την μουσική σας βιβλιοθήκη στο «σύννεφο» αποφέρει κάποια οφέλη στους καλλιτέχνες εξαιτίας πνευματικών δικαιωμάτων κτλπ.


Τα πρώτα αποτελέσματα, λοιπόν, δείχνουν ότι αυτά τα royalties φτάνουν τα $10,000 για τους πρώτους δύο μήνες λειτουργίας της υπηρεσίας, ένα ποσό που μπορεί να μην φαίνεται πολύ μεγάλο αλλά είναι πολύ καλύτερο από το τίποτα που μέχρι τώρα λάμβαναν οι καλλιτέχνες.
Πως λειτουργεί, όμως, όλη αυτή η διαδικασία; Για τον χρήστη δεν υπάρχει καμία διαφορά. Με την πληρωμή της ετήσιας συνδρομής στο iTunes Match το πρόγραμμα αναλαμβάνει να σκανάρει τη μουσική σας βιβλιοθήκη και να αντιστοιχίσει τα τραγούδια με την υπάρχουσα βάση δεδομένων. Τα τραγούδια αυτά μπορείτε να τα ακούσετε δωρεάν μέσω streaming σε οποιαδήποτε συμβατή συσκευή.
Κάθε φορά, λοιπόν, που ακούτε ένα τραγούδι ο καλλιτέχνης πληρώνεται ένα ποσοστό. Τόσο απλό. Φανταστείτε ότι εάν το ίδιο το τραγούδι δεν το έχετε στο iTunes Match αλλά απλώς στον υπολογιστή σας για παράδειγμα, όσες φορές και να το ακούσετε κανείς δεν πληρώνεται. Όλα αλλάζουν με μια απλή συνδρομή στο iTunes Match.
Μπορείτε να καταλάβετε προφανώς ότι για τις εταιρείες αυτά τα λεφτά είναι μάννα εξ ουρανού αφού δεν επρόκειτο να τα λάβουν σε καμία άλλη περίπτωση.
Το iTunes Match έγινε διαθέσιμο στο κοινό πριν λίγους μήνες με συνδρομή $25/χρόνο. Στην Ελλάδα η υπηρεσία δεν λειτουργεί ακόμα αφού οι διαπραγματεύσεις της ΑΕΠΙ με την Apple βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη.
 

Source: http://www.macuser.gr/itunes-match-royalties-9389/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...