Ads 468x60px

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Xcode 4.3 και Gatekeeper στο OS X 10.7.3

Με την παρουσίαση του νέου Mountain Lion είδαμε και τη νέα λειτουργία Gatekeeper του λειτουργικού με την οποία ο υπολογιστής μας θα γίνει ακόμα πιο ασφαλής.


Το Gatekeeper στο Mountain Lion κάνει τον Mac σας πιο ασφαλή από ποτέ. Σας βοηθάει από το να κατεβάζετε περιεχόμενο χωρίς την έγκρισή σας και κακόβουλο υλικό.

Υπάρχουν τρεις επιλογές ασφαλείας: μπορείτε να κατεβάζετε και να τρέχετε εφαρμογές από οπουδήποτε ή από το Mac App Store και λοιπές εφαρμογές με εγκεκριμένο Developer ID. Ή ακόμα ενεργοποιήστε την επιλογή για την δυνατότητα αγοράς εφαρμογών μόνο μέσω του Mac App Store.

Απ’ ότι φαίνεται η δυνατότητα αυτή υπάρχει και στο OS X 10.7.3 και οι developers μπορούν να την ενεργοποιήσουν δίνοντας στο terminal την εντολή ‘sudo spctl — enable’
it can be turned on by using the new OS X system policy control command-line tool “spctl(8)”.
The command-line tool can be enabled with the command “sudo spctl — enable” and to turn it off, a developer can simply type “sudo spctl — disable”.
Με αυτόν τον τρόπο είναι εφικτή η δοκιμή των εφαρμογών σας για τον νέο τρόπο πιστοποίησης με βάση το Developer ID που θα είναι στάνταρ στο Mountain Lion.
Για να μπορέσετε να δημιουργήσετε συμβατές εφαρμογές θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το νέο Xcode 4.3 που είναι διαθέσιμο στο Mac App Store.

Source: http://www.macuser.gr/developers-xcode-4-3-gatekeeper-9561/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...