Παραιτήθηκε ο υπεύθυνος του Android Market της Google, Eric Chu, με τον αντικαταστάτη του να προέρχεται από το τμήμα Google Music σε μια προσπάθεια της εταιρείας να ενοποιήσει όλο το ψηφιακό περιεχόμενο υπό το νέο Google Play.
O Rosenberg, ο αντικαταστάτης του Chue, διηύθυνε το Google Music τα τελευταία δύο χρόνια με προϋπηρεσία στη Microsoft μέσω της εξαγοράς της Danger (εταιρεία που είχε συνιδρύσει ο Andy Rubin) για το αποτυχημένο Pink Project.
O Chu θα λάβει άλλη θέση μέσα στη Google αφήνοντας τον Rosenberg να λάβει τα ηνία στην διαχείριση των πωλήσεων για τις Android εφαρμογές. Ο λόγος της παραίτησης του Chu ήταν η αποτυχία του να ανανεώσει το Android Market μέσα στο 2011 αφού είχε παραδεχτεί ότι η Google δεν ήταν ευχαριστημένη με τον περιορισμένο αριθμό εφαρμογών που αγοράζουν οι καταναλωτές από το κατάστημα.
Ο Chu είχε υποσχεθεί να φέρει αλλαγές στο Android Market σε στιλ App Store αλλά και να «καθαρίσει» το κατάστημα από τις δεκάδες εφαρμογές που παραβιάζουν τους όρους χρήσης του Android Market. Ωστόσο, η προσπάθειά του δεν απέφερε καρπούς αφού ακόμα και σήμερα το Android Market έχει αποτύχει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.
Παρά την μεγάλη βάση Android συσκευών που ξεπερνά κατά πολύ αυτή των iOS συσκευών ο αριθμός των πωλήσεων αλλά και των κερδών από τις εφαρμογές είναι πολύ μειωμένος. Για παράδειγμα, όπως βλέπετε και στον πίνακα παρακάτω ο συνολικός αριθμός των downloads για το App Store είναι στα 18,5 δις (25 δις εδώ και λίγες μέρες) ενώ για το Market μόλις στα 6,75 δις. Κατά συνέπεια και τα κέρδη κινούνται σε αντίστοιχες κατευθύνσεις.
Ακόμα και στο θέμα των εφαρμογών με κενά ασφαλείας (malware, spyware κτλπ) το Android Market βρίσκεται σε πολύ κακό επίπεδο εξαιτίας της «ελεύθερης» φύσης του ενώ ακόμα παραμένουν διαθέσιμες δεκάδες εφαρμογές και παιχνίδια που παραβιάζουν τα δικαιώματα μεγάλων εταιρειών.
Ο λόγος για την αποτυχία ανανέωσης του Android Market είναι από μόνος του πολύ ενδιαφέρον. Σύμφωνα με δημοσίευμα του TechCrunch υπήρχε πολιτική διαμάχη μεταξύ του Chu και του David Conway (διευθυντής ανάπτυξης προϊόντων).
Επειδή, λοιπόν, ο Rubin κρίνει την επιτυχία του Android μέσα από το πόσες συσκευές ενεργοποιούνται και, φυσικά, από τα κέρδη από τις αναζητήσεις το Android Market δεν αποτελούσε υψηλή προτεραιότητα.
Τα πολλά προβλήματα του Android Market αλλά και του Android γενικότερα αποτελούν τροχοπέδη για πολλούς developers που δεν έχουν πια σοβαρό λόγο να συνεχίσουν να ασχολούνται με την πλατφόρμα της Google. Από τη μία τα κέρδη δεν είναι τόσο μεγάλα και από την άλλη απαιτείται πολύς χρόνος και δοκιμές για τον έλεγχο και τη συμβατότητα με την πληθώρα των διαφορετικών συσκευών που διατίθενται στην αγορά.
Source: http://www.macuser.gr/android-platform-manager-steps-down-10077/
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου