Ads 468x60px

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Δοκιμάζουμε το Angry Birds Space. Το παιχνίδι που αγαπάει όλη, σχεδόν, η ανθρωπότητα


Εντάξει, το ξέρεις εξαρχής ότι με την εφαρμογή Angry Birds δεν απολαμβάνεις το απαύγασμα της gaming τέχνης, αλλά για να χαλαρώσεις μερικές ώρες, θεωρείται μια από τις καλύτερες προτάσεις γενικώς. Παρεμπιπτόντως το «Space», είναι το τέταρτο κατά σειρά σίκουελ μετά το «Classic» του 2009, το Seasons του «2010», το Rio του 2011 και το Magic που κυκλοφόρησε τιμής ένεκεν για Nokia N9 και όλα τα Symbian smartphones της ίδιας εταιρίας. Για να πω την αλήθεια, τα προηγούμενα επεισόδια είχαν φτάσει σε ένα σημείο κορεσμού. Ήταν σαν να αναμασούσαν τα ίδια και τα ίδια. Ιδίως οι τελευταίες πίστες του Seasons, που κατά την ταπεινή γνώμη ενός απλού χρήστη και ουχί ενός σκληροπυρηνικού gamer, έμοιαζαν πιο βαρετές και από του Classic σε ατέρμονη λούπα.


Το «Space» μπορεί να διατηρεί την ίδια βασική λογική με τα προηγούμενα επεισόδια, ωστόσο το νέο χαρακτηριστικό που έχει προστεθεί και απογειώνει την εμπειρία (κυριολεκτικά και μεταφορικά), είναι η έλλειψης βαρύτητας. Φυσικά το gameplay παραμένει απαράλλαχτο, με κλασικά γρήγορα πλάνα, χαρούμενα γραφικά, ακόμη πιο χαμηλά επίπεδα δυσκολίας και πατροπαράδοτα ωραίο ρυθμό, ο οποίος διατηρείται μέχρι και την τελευταία πίστα. Υπάρχει βέβαια και μια κατηγορία χρηστών που έχει αρχίσει να βλέπει το όλο στόρι βαρετό. Αν ανήκεις σε αυτή, προτείνω να μην μπεις στη διαδικασία καν. Μπορεί στο Android τα Angry Birds να μην κοστίζουν τίποτα (αναφέρομαι στην έκδοση με τα διαφημιστικά), αλλά για τις υπόλοιπες πλατφόρμες θα χρειαστεί να επενδύσεις τουλάχιστον 0,75 ευρώ. Το σίγουρο είναι ότι και φανατικός να είσαι με τη σειρά, θα ξεχωρίσεις τα τελευταία επίπεδα με πρωταγωνιστή τον boss. Όχι τον δικό σου, τον άλλο, τον μεγάλο χοίρο. Τώρα αν κάποιοι διακρίνουν σχετικές ομοιότητες είναι ένα άλλο θέμα… Πάμε παρακάτω.

Για την ιστορία το Angry Birds Space αυτή τη στιγμή είναι διαχωρισμένο σε δυο πλανήτες με 30 πίστες έκαστος. Υπάρχει ο Pig Bang (εφευρετικοί οι άνθρωποι της Rovio, όπως πάντα) και ο Cold Cuts, ενώ ο Eggsteroids που ακολουθεί έχει για την ώρα, ένα και μόνο level. Ναι, μελλοντικά θα προστεθούν και άλλα, ενώ θα φύγει και η πινακίδα «Coming Soon» από τον τελευταίο κατά σειρά πλανήτη. Ή με άλλα λόγια, τα καλύτερα έρχονται.


Αυτό που κάνει όλη τη διαφορά στο συγκεκριμένο παιχνίδι είναι το gameplay. Και με στατιστικά στοιχεία για τον περισσότερο κόσμο παραμένει εθιστικό. Από αυτή την οπτική λοιπόν, στην έκδοση Space τίποτα δεν έχει αλλάξει ή μάλλον έχει βελτιωθεί δραματικά ο βαθμός παραμονής στο app. Αν το ξεκινήσεις, κολλάς. Βασικά η μεγάλη αλλαγή σε σχέση με το παρελθόν είναι η έλλειψη βαρύτητας. Αν το πτηνό που εκτοξεύσεις δεν βρίσκεται στο βαρυτικό πεδίο του εκάστοτε πλανήτη, ακολουθεί μια και μόνο διαδρομή: την ευθεία. Και εννοείται πως έχει πάντα την ίδια ταχύτητα. Στην περίπτωση τώρα που η διαδρομή περιλαμβάνει και πλανητικά σώματα, θα σε ελκύσουν λόγω μάζας, οπότε και αλλάζει η τροχιά. Ναι, ακούγεται περίπλοκο αλλά δεν είναι. Φαντάσου σαν να παίζεις μπιλιάρδο, άρα πρέπει να λειτουργείς προνοητικά.

Χτυπάει το «angry bird» σε μια επιφάνεια και με την επιστροφή του σημαδεύει το άτυχο pig στο δόξα πατρί. Αν μάθεις πως λειτουργεί μετά θα παίζεις τις πίστες στα δάχτυλα. Τόσο απλά. Το καλό είναι ότι σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια, όπως για παράδειγμα στο Cut The Rope, δύσκολα παρατάς κάποιο επίπεδο. Μπορεί να πιάσεις τον εαυτό σου να παίζει ξανά και ξανά, αλλά το σίγουρο είναι ότι δεν θα εγκαταλείψεις με τίποτα την προσπάθεια, μέχρι να ολοκληρώσεις το level. Και αυτή είναι η μεγαλύτερη μαγκιά του τίτλου. Μόνο μια παρατήρηση. Σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις το «Space» προβάλλει νοητά την τροχιά που θα ακολουθήσει το πτηνό. Γι’ αυτό και θεωρώ ότι είναι σχετικά εύκολο. Πιθανόν αυτή η λειτουργία να αφαιρεθεί στο μέλλον, ωστόσο για την ώρα ρίχνει το επίπεδο δυσκολίας σημαντικά. Μπορεί να ακούγεται ευχάριστο, όμως στην πράξη βοηθά στο να περνάς εύκολα τα επίπεδα και μετά να μένεις ξεκρέμαστος.

Ευπειθώς αναφέρω, πως ολοκλήρωσα το Angry Birds Space σε λιγότερα από δυο εικοσιτετράωρα. Αυτό που μου έμεινε λοιπόν είναι δύο πράγματα. Το πρώτο είναι ο απίστευτος εθισμός και το δεύτερο η απρόσμενη ευκολία του. Α, και ότι μέσα σε τρεις ημέρες από τη διάθεση του είχε 10 εκατομμύρια downloads. Εντάξει, μην περιμένεις και θαύματα. Μετά από δυο ώρες ενασχόλησης μαζί του και μια μισοτελειωμένη μπαταρία (αν παίζεις με το κινητό), θα επιβεβαιώσεις και εσύ ότι η έκδοση Space είναι ένα μικρό βήμα για την ανθρωπότητα και ένα μεγάλο για τα Angry Birds. Δηλαδή για το ίδιο το app.

Source: http://www.digitallife.gr/dokimazoume-ta-angry-birds-space-18133/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...