Ads 468x60px

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Η Apple θα δίνει μηνιαίες αναφορές υπερωριών στην Κινα


foxconn
Οι συνθήκες εργασίας στην Κίνα αλλά και σε άλλα μέρη του πλανήτη αποτελεί ένα θέμα μείζονος σημασίας που έχει απασχολήσει τον τύπο αρκετές φορές στο παρελθόν. Συγκεκριμένα, εκτενές αφιέρωμα των New York Times πριν λίγες βδομάδες κατέκρινε έντονα την Apple για τα εργοστάσια της Foxconn στην Κίνα.
Ωστόσο, μετά την αποκάλυψης ότι το ρεπορτάζ του “This American Life” ήταν ψευδές πολύς κόσμος εθελοτυφλεί στα υπαρκτά προβλήματα της χειρωνακτικής εργασίας στην Κίνα.
Από τη μεριά της η Apple προσπαθεί με ελέγχους να διασφαλίσει τα απαραίτητα όσον αφορά ένα βασικό επίπεδο ασφαλείας και αξιοπρεπούς εργασίας. Η τελευταία δράση της εταιρείας αφορά την παρουσίαση μηνιαίων αναφορών σχετικά με τις υπερβολικές ώρες εργασίας που προστέθηκε στο Supplier Responsibility.
Συγκεκριμένα, στοιχεία από 500,000 εργαζομένους σε εργοστάσια προμηθευτών της Apple στην Κίνα για τον μήνα Ιανουάριο του 2012 έδειξε ότι το 84 τοις εκατό έχει συμμορφωθεί με το ανώτατο όριο των 60-ωρών/βδομάδα. Τον Φεβρουάριο του 2012 το ποσοστό αυτό αυξήθηκε στο 89 τοις εκατό με τον μέσο όρο εργασίας να ανέρχεται στις 48 ώρες τη βδομάδα.
Μπορείτε να επισκεφτείτε την εν λόγω σελίδα εδώ.
Source: http://www.macuser.gr/apple-supplier-responsibility-2-10666/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...