Ads 468x60px

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Η HP απαντά στην Apple

Tablet vs PC
Κατά τη χτεσινή παρουσίαση της Apple, η εταιρία αναφέρθηκε σε μερικά στατιστικά στοιχεία σχετικά με την απορρόφηση του iPad και την post-PC εποχή που ζούμε, τονίζοντας ότι οι πωλήσεις του iPad ξεπέρασαν αυτές του μεγαλύτερου κατασκευαστή PC (δηλαδή της HP) το τελευταίο τρίμηνο, με 15.4 εκατ. έναντι 15.1 εκατ.!

Η απάντηση της HP δεν άργησε να έρθει, με τον James Mouton (General Manager της εταιρίας),να δηλώνει ότι τα tablets είναι εκπληκτικές συμπληρωματικές συσκευές, αλλά τα PCs παραμένουν απολύτως απαραίτητα:
“Τα PCs παραμένουν τα σημαντικότερα εργαλεία για τα πάντα, από επεξεργασία video, μίξη μουσικής και συγγραφή κειμένου, μέχρι πιο πολύπλοκες διεργασίες. Και όταν στέλνεις ένα παιδί στο Πανεπιστήμιο, η πρώτη συσκευή που θα χρειαστεί για τη μελέτη του είναι ένα PC. Παρά το γεγονός ότι έχουν αλλάξει οι τρόποι ενημέρωσης, όταν πρέπει να γίνει παραγωγική εργασία ή σοβαρό gaming, η επιλογή ενός PC είναι θεμελιώδης. Οι 1000 μεγαλύτερες εταιρίες της λίστας Fortune και οι κυβερνήσεις βασίζονται στα PCs”
Βέβαια, τα νούμερα των πωλήσεων δείχνουν μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα, αφού η αγορά των tablets είδε άνοδο κατά 274.2% και συνολικές πωλήσεις 63.2 εκατ. συσκευές μέσα στο 2011, ενώ η αντίστοιχη των desktop PCs αυξήθηκε μόλις κατά 2.3% (112.4 εκατ. συσκευές) και των notebooks κατά 7.5% (209.6 εκατ. συσκευές).

Άλλωστε, οι περισσότεροι αναλυτές συμφωνούν ότι η αγορά των tablets θα ξεπεράσει αυτή των PCs μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, με το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς να παραμένει στην Apple. Στοιχηματίζει κανείς το αντίθετο;

Source: http://www.macuser.gr/hp-replys-to-apple-that-pcs-are-fundamendal-9995/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...