Ads 468x60px

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Το Νέο iPad Μπορεί Να Αντιμετωπίσει Ελλείψεις Της Οθόνης Retina



Η Apple αποκάλυψε το νέο iPad την περασμένη Τετάρτη, φέρνοντας μαζί του την επί πολύ καιρό αναμενόμενη οθόνη 'Retina' με ανάλυση 2048x1536. Μαζί με την υψηλότατη PPI τιμή 264 που υπάρχει σε ταμπλέτα, με αυξημένo κορεσμό χρώματος για καλύτερες φωτογραφίες και βίντεο. Αν και αυτή η εκπληκτική οθόνη ήταν η σταρ της επίδειξης, η κατασκευή της δεν είναι εύκολη. Οι αναλυτές ισχυρίζονται πως η παραγωγή της δεν είναι σε επίπεδα που θα επιθούμε η Apple, που μπορεί να οδηγήσει σε ελλείψεις και καθυστερήσεις στις παραδόσεις της.

Η NPD Display Search λέει πως η νέα οθόνη κατασκευάζεται από τις Sharp, Samsung και LG και πως η Sharp έχει τα μεγαλύτερα προβλήματα την παραγωγή της οθόνης σε μεγάλη κλίμακα. Τα πάνελ της Sharp διαφέρουν από αυτά της Samsung και της LG στο ότι χρησιμοποιούν IGZO TFT: το IGZO επιτρέπει να περνάει περισσότερο φώς από το πίσω μέρος της οθόνης. Αυτό μπορεί να οδηγήσει είτε σε οθόνη με υψηλότερη φωτεινότητα από τα παραδοσιακά πάνελ, είτε σε χρήση μειωμένου αριθμού LED στον οπίσθιο φωτισμό, που κρατάει το κόστος χαμηλά.

Η επιτυχημένη παραγωγή των IGZO πάνελ δεν είναι στο επίπεδο που επιθυμούν οι Apple και Sharp, με φήμες να λένε πως η Sharp έχει γυρίσει την παραγωγή σε a-Sι TFT, που είναι αυτό που παράγουν και οι Samsung και LG. Η υψηλή πυκνότητα των pixel είναι επίσης το όριο που μπορεί να επιτευχθεί με την διαδικασία a-Si.

Γιατί το IGZO είναι σημαντικό? Όσο μεγαλύτερη ανάλυση τόσο φωτεινότερος οπίσθιος φωτισμός με LED απαιτείται. To iPad 2 έχει 36 LED και το νέο iPad υπολογίζεται πως χρειάζεται διπλάσια. Αυτό οδηγεί σε άυξηση της κατανάλωσης ισχύος, που είναι και ο πιθανός λόγος της μεγαλύτερης μπαταρίας στο νέο iPad, χωρίς να υπολογίσουμε τα ενεργοβόρα κυκλώματα του ραδιοφώνου LTE. Με το IGZO η Apple δεν είναι απραίτητο να χρειάζεται να βάλει τόσα πολλά LED στον οπίσθιο φωτισμό.

To πόσο γρήγορα οι προμηθευτές της οθόνης θα μπορέσουν να αυξήσουν την παραγωγή τους είναι το κλειδί στο ζήτημα των παραδόσεων και της ζήτσης. Οι παραδόσεις υλικών για iPad 2 λέγεται πως έφτασαν την ζήτηση στο δεύτερο μισό του 2011, αρκετούς μήνες αφού πρωτοπαρουσιάστηκε. Ήδη βλέπουμε πως το νέο iPad θα έχει καθυστέρηση δύο με τρεις εβδομάδες στις νέες παραγγελίες, που θα μπορούσαν να παραταθούν με δεδομένα τα θέματα στην παραγωγή της οθόνης.

Source: http://www.dailytech.gr/dailytech-news/2012/3/9/ipad-retina.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...