Ads 468x60px

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

O Νέος Α5Χ Επεξεργαστής Της Apple Ίσως Δεν Έρθει Στο Επόμενο IPhone



H Apple την Τετάρτη ανακοίνωσε το νέο iPad σε εκδήλωση που έγινε στο Σαν Φρανσίσκο. Μαζί με τη νέα οθόνη Retina και τη βελτιωμένη κάμερα, η ταμπλέτα ενσωματώνει τον Α5Χ επεξεργαστή της Αpple. Ο επεξεργαστής διαθέτει δύo πυρήνες, όπως και ο Α5, και τέσσερις πυρήνες γραφικών για κορυφαίο gaming και ομαλότερη λειτουργία για την υψηλής ανάλυσης οθόνη.

Η Apple μέχρι τώρα είχε χρησιμοποιήσει τον ίδιο επεξεργαστή για το iPad και iPhone, ωστόσο ο Α5Χ ενδέχεται να μην είναι ιδανικός για χρήση σε smartphone και η εταιρία ίσως αναζητήσει έναν πιο ενεργειακά αποδοτικό επεξεργαστή για το iPhone 5, σύμφωνα με αναφορά του MacWorld.

“Νομίζω ότι το νέο τσιπ είναι μόνο για το iPad”, δήωσε ο Linley Gwennap, ιδρυτής και κύριος αναλυτής του The Linley Group. “Φαίνεται ότι αυτό το είχαν προσχεδιάσει”.

Ο Gwennap πιστεύει ότι η Apple προχώρησε μπροστά με τον Α5Χ γιατί δεν ήθελε να περιμένει για έναν 28-nm επεξεργαστή. Ο αναλυτής της Mecury Research Dean McCarron επίσης πιστεύει ότι είναι λίγο απίθανο το σημερινό Α5Χ τσιπ να βρει τον δρόμο του στο νέο iPhone. “Δεν υπάρχει κανένας τεχνικός λόγος να γίνει καλύτερη ο οθόνη του iPhone”, είπε. “Ειδικά για τηλέφωνα... υπάρχει μεγάλο κίνητρο για να χρησιμοποιηθεί η πιο πρόσφατη διαδικασία”.

Ο McCarron συμφώνησε με την απόφαση της Apple να παραμείνει στην αρχιτεκτονική της dual-core cpu, υποστηρίζοντας ότι οι περισσότερες από τις υφιστάμενες εφαρμογές δεν είναι σχεδιασμένες για τετραπύρηνους επεξεργαστές.

Source: http://www.dailytech.gr/dailytech-news/2012/3/9/o-5-apple-iphone.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...