Ads 468x60px

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

νέο iPad vs Rest of the world

Apple iPad (3rd Gen)


Τι μας άρεσε: H οθόνη σίγουρα. Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για εντυπωσιακή ευκρίνεια, και η... μυθική ανάλυση 2048 x 1536 την κάνει μοναδική. Το τετραπύρηνο graphic chipset μας υπόσχεται μοναδικές επιδόσεις (δυο φορές πιο γρήγορο από τον Tegra3 όπως λένε οι ίδιοι) στα τρισδιάστατα παιχνίδια, ενώ η αναβάθμιση της κάμερας μας αφήνει παγερά αδιάφορους. Μοναδική χρήση των φωτογραφικών μηχανών στα tablets 10’’ μου φαίνεται ότι είναι για να τραβάς φωτογραφίες χωρίς να σε καταλαβαίνουν...

Τι δεν μας άρεσε: Ο σχεδιασμός. Ίδιο και απαράλλακτο με το iPad 2. Η παρατεταμένη... απεργία των σχεδιαστών της Apple που ξεκίνησε με το iPhone 4S φαίνεται ότι επηρέασε και το iPad και έτσι το σχέδιο δεν άλλαξε καθόλου. Όπως και η αυτονομία μπαταρίας (θετικό) και οι διαστάσεις (με εξαίρεση το πάχος). Και το Home Button. Φυσικά για HDMI εξόδους και επέκταση χώρου με MicroSD ούτε για αστείο...

Asus Trasformer Pad Infinity 700

Τι μας άρεσε: Πρόκειται κατά πάσα πιθανότητα για τον πιο δυνατό ανταγωνιστή του iPad αυτή την στιγμή. Το πρώτο που θα φορέσει τον πανίσχυρο Τegra3 (η Nvidia επιμένει ότι είναι πιο ισχυρός από το πακέτο του iPad) , πλήρες σε συνδεσιμότητα, πανάλαφρο και με πολύ καλή οθόνη (SuperIPS+)


Τι δεν μας άρεσε: Η ημερομηνία κυκλοφορίας. Απλά γιατί δεν υπάρχει ακόμα, αν και οι φήμες λένε πριν το καλοκαίρι. Όταν δηλαδή το iPad θα έχει σαρώσει τα πάντα στο διάβα του. Και από τιμή δεν ξέρουμε φυσικά τίποτα, αν και λογικά κανείς δεν θα τολμήσει να ανέβει πιο ψηλά από το μήλο...

Samsung Galaxy Note 10.1

Τι μας άρεσε: Φυσικά η τεχνολογία της ακίδας. Το S-Pen αλλά και οι προεγκατεσημένες εφαρμογές όπως το Adobe Photoshop Touch και Adobe Ideas, ειδικά σχεδιασμένες για το συγκεκριμένο tablet το αναγάγουν σε ένα σημαντικό εργαλείο για τον επαγγελματία και όχι μόνο.

Τι δεν μας άρεσε: Όλα τα υπόλοιπα. Hardware... περσινό, το οποίο μπορεί σε άλλους να φαίνεται ισχυρό, αλλά η εμπειρία μας με το πρώτο Galaxy tablet μας κάνει να είμαστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί.

And the Winner (we say) is...
Το iPad δεν έχει αντίπαλο αυτή την στιγμή. Δεν είχε ούτε το iPad2, πόσο μάλλον το καινούργιο. Ο ανταγωνισμός προσπαθεί, με ιδιαίτερο ζήλο, αλλά ακόμα δεν είναι εύκολο να πλησιάσει τον ιδρυτή της κατηγορίας tablets. Πάντως, έχουμε δυο παρατηρήσεις να κάνουμε, ως προς τον ημερολογιακό χρόνο που θα ακολουθήσει μέχρι την παρουσίαση του.. καινούργιου καινούργιου iPad:

  • Μέσα στην χρονιά θα πρέπει να περιμένουμε την κυκλοφορία των πρώτων Win8 tablets. Σίγουρα θα είναι ένας ισχυρότατος αντίπαλος για την Apple, μια και το καινούργιο λειτουργικό της Microsoft έχει φτιαχτεί ειδικά για tablets και γενικά touch συσκευές.
  • Η αναβάθμιση του iPad δεν μας άφησε και ιδιαίτερα ενθουσιασμένους. Δεν διόρθωσε κανένα από τα παλιά προβλήματα, ενώ και εμφανισιακά έμεινε ακριβώς το ίδιο. Το σίγουρο είναι ότι οι ιδιαίτερα ευέλικτες εταιρίες όπως η Samsung π.χ. θα το εκμεταλλευτούν και θα παρουσιάσουν σίγουρα από Σεπτέμβρη μεριά πολύ ισχυρά tablets. Χωρίς να υπολογίζουμε και άλλους παραγωγούς, όπως η Fujitsu η Huawei (ακόμα και η Nokia φημολογείται ότι θα μπει στην αγορά με Win ταμπλέτα) που σίγουρα θα παρατάξουν θηρία (με η χωρίς Win).

Source: http://www.inews.gr/109/to-neo-iPad-vs-Rest-of-the-world-H-apopsi-mas.htm

1 σχόλιο:

  1. The 카지노 가입쿠폰 sport is straightforward to play, and the gamers have higher chances to win thanks to the special wild playing cards. With slot machines, it often just isn't potential to inform by trying whether or not the machine returns 90%, 92%, 94%, 96% or 98%. The educated participant can learn the code to establish the higher machines.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...