Ads 468x60px

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Το τέλος των PC;


Μετά από την έλευση τόσων tablet, την άνοδο των ultrabook, το παγκόσμιο ενδιαφέρον για την ανανέωση ενός μοντέλου όπως το νέο iPad, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι αποστολές PC στον κόσμο έχουν σημειώσει άνοδο που δεν ξεπερνά το 4,4%, σύμφωνα με σχετική έρευνα της Gartner.

Οι περισσότεροι σκέφτονται να αγοράσουν ένα νέο laptop και όχι κάποιο desktop, πράγμα που εξηγεί την σχεδόν στάσιμη κατάσταση στην αγορά των επιτραπέζιων υπολογιστών. H Gartner τονίζει ότι από τη στιγμή που οι βασικές καθημερινές εργασίες μπορούν να γίνουν από ένα tablet (email, social networking, Internet, apps), η χρήση του PC γίνεται ολοένα και λιγότερο σημαντική κατά τη διάρκεια μίας τυπικής εργάσιμης ημέρας. 



H Apple είναι ένας από τους παράγοντες που ενισχύουν τις πωλήσεις των σταθερών all in one υπολογιστών, αλλά δεν μπορεί από μόνη της να κάνει την αγορά να φτάσει στα παλιά της επίπεδα. Το ίδιο ενισχυτικός παράγοντας θεωρείται και ο ερχομός των Windows 8, αλλά και πάλι το καταναλωτικό ενδιαφέρον συνεχίζει να παραμένει στραμμένο προς τον κόσμο των φορητών συσκευών, όπως τα smartphones, τα tablets και τα ultrabooks. 

Source: http://www.inews.gr/169/to-telos-ton-PC-erevna-tis-Gartner-deichnei-oti-oi-technologikes-epoches-allazoun.htm


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...