Ads 468x60px

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Vocre 2.0: ζωντανή μετάφραση σε video συνομιλία


Η Vocre έχει κυκλοφορήσει εδώ και αρκετό καιρό την ομώνυμη εφαρμογή μετάφρασης για iPhone, iPod Touch και iPad, αλλά πρόσφατα ανακοίνωσε επίσημα την έκδοση Vocre 2.0 που προσφέρει τη δυνατότητα αυτόματης μετάφρασης κατά την πραγματοποιήση video κλήσης.
Vocre 2.0
Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή, αφού ο χρήστης το μόνο που έχει να κάνει είναι να πατήσει το κουμπί εγγραφής μόλις ξεκινήσει την ομιλία του και μόλις ολοκληρώσει, σταματά την εγγραφή με τον ίδιο τρόπο. Στη συνέχεια, γίνεται αυτόματη μετάφραση της ομιλίας και εμφάνιση στην οθόνη του συνομιλητή σε γραπτό κείμενο, για το οποίο υπάρχει και η δυνατότητα εκφώνησης στην περίπτωση που το επιθυμεί ο παραλήπτης, χωρίς να σταματήσει η video κλήση.

Η εφαρμογή Vocre 2.0 υποστηρίζει 23 γλώσσες (όχι Ελληνικά) και θα κυκλοφορήσει δωρεάν (με διαφημίσεις και machine-based μετάφραση), ενώ όσοι επιθυμούν περισσότερες λειτουργίες (π.χ. human-based μετάφραση κατά παραγγελία) θα πληρώνουν κάποιο αντίτιμο, που δεν έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής. Προς το παρόν, η εφαρμογή βρίσκεται σε στάδιο private beta και όσοι επιθυμούν μπορούν να συμμετέχουν στις δοκιμές από εδώ, αλλά είναι διαθέσιμη δωρεάν η έκδοση Vocre 1.1.

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα προσέγγιση για ζωντανή μετάφραση σε video συνομιλία, η οποία θα μπορούσε να αποδειχτεί πολύ χρήσιμο εργαλείο για επαγγελματίες και φοιτητές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...