Ads 468x60px

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

1 Στους 5 Mac μολυσμένος με κάποιου είδους Malware



Αν και η συζήτηση με το πόσο ευπαθείς είναι οι Mac σε επιθέσεις από κακόβουλο λογισμικό ήρθε στο προσκήνιο λόγω του Flashback στην πραγματικότητα το συγκεκριμένο trojan δεν είναι η μόνη απειλή για τους υπολογιστές της Apple.
Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Sophos, ένας στους πέντε Mac είναι μολυσμένος με κάποιου είδους malware. Το ενδιαφέρον μάλιστα είναι ότι μόνο το 2.7% από τους υπολογιστές αυτούς είχε κάποια παραλλαγή του Flashback.
Οι υπόλοιποι είχαν είτε κάποιο άλλο είδος κακόβουλου λογισμικού είτε κάποιο ιό ή trojan που έχει στόχο τα Windows. Αν και η δεύτερη εκδοχή δεν είναι επικίνδυνη για τους ίδιους τους Mac, μπορεί παρόλα αυτά να μεταδοθεί μέσω μεταφοράς κάποιου αρχείου σε υπολογιστές με Windows και φυσικά να δημιουργήσει διάφορα προβλήματα.
Όπως αναφέρεται, τα Mac αποτελούν αγαπημένο στόχο επιθέσεων από τους δημιουργούς malware. Ο λόγος είναι η λανθασμένη εντύπωση των κατόχων τους ότι δεν απειλούνται με αποτέλεσμα να μην χρησιμοποιούν κάποιο antivirus ή οποιαδήποτε άλλη μορφή προστασίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...