Ads 468x60px

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Τα νέα MacBook θα είναι από Liquidmetal και υποστηρίζουν USB 3.0 [Φήμη]



Χτες διαβάσαμε μια έκθεση αναλυτών που υποδηλώνει οτι η Apple θα εξαφανίσει τελείως τις σειρές των Macbook Pro και Macbook Air και θα δημιουργήσει μια νέα σειρά που θα είναι και οι 2 προηγούμενες ενωμένες.

Η έκθεση ήταν ενδιαφέρουσα αλλά οι αναλυτές λένε πολλά πράγματα, και μερικές φορές τα λένε αφού έχουν πρώτα τελειώσει ένα μπουκάλι μπέρμπον. Όμως τώρα το site Mactrast αναφέρει ότι το Macbook Pro και το Macbook Air θα ενωθούν σε ένα καινούργιο "υβριδικό" Macbook το οποίο θα έχει υποστηρίξει για USB 3.0 και το σασί του θα αποτελείτε από Liquidmetal.

Ενδιαφέρουσα φήμη αλλά υπάρχουν αρκετοί λόγοι να για να μην την λάβουμε στα σοβαρά.

Πρώτα απ 'όλα η υποστήριξη για USB 3.0 μάλλον είναι απίθανη. Ο Steve Jobs ήταν εναντίων της USB 3.0 τεχνολογίας, λέγοντας ότι δεν την είδε να "απογειώνετε".... βέβαια αυτό το είπε ενάμιση χρόνο ποιο πριν.  Και από τότε έχουν αλλάξει κάποια πράγματα, όπως το ότι η Intel υποστηρίζει πλέον πλήρως το USB 3.0 και εφόσον η Apple συνεχίζει και προμηθεύετε τις motherboard από την Intel τότε ίσως υπάρχει κάποια πιθανότητα να το δούμε σε κάποιο Macbook.

Όσον άφορα το Liquidmetal, μπορεί η Apple να έχει την αποκλειστική άδεια του από το 2010, αλλά δεν το έχουμε δει να χρησιμοποιείτε πουθενά αλλού εκτός από το εργαλείο για την αφαίρεση της Sim. Και υπάρχουν ενδείξεις ότι η Apple δεν είναι ακόμα σε θέση να παράγει τόσο Liquidmetal όσο θα χρειαστεί για να καλύψει τα νέα Macbook.

Τέλος, είναι η Apple πραγματικά διατιθέμενη να σταματησει την Macbook Air σειρα, ενώ εκείνη πάει τόσο καλά; Κάποιος αναλυτής είπε χτες ότι η συγκεκριμένη σειρά δεν έφτασε τις προσδοκίες της Apple και ότι οι χρήστες θέλουν μεγαλύτερους σκληρούς δίσκους. Εγώ δεν βλέπω όμως τον λόγο να σταματήσουν ολόκληρη την σειρά μόνο γιαυτό, θα μπορούσαν εύκολα να φτιάξουν ένα ελαφρύτερο και λεπτότερο Macbook με οπτικό δίσκο και μεγαλύτερο σκληρό.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...