Ads 468x60px

Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Apple: "Σπάσαμε το μονοπώλιο της Amazon στην εκδοτική βιομηχανία"


Posted Image


Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατηγόρησε την Apple πρόσφατα ότι συνωμοτούν με εκδότες βιβλίων έτσι ώστε να μειωθεί η δύναμη της Amazon στην τιμολόγηση των ebook.

Ποιο συγκεκριμένα, το Υπουργείο θεωρεί ότι η πολιτική της Αpple, όπου οι εκδότες θέτουν την τιμή ενός ebook και ο πωλητής λαμβάνει ένα ποσοστό από τα κέρδη, οδηγεί σε παραβίαση της ανταγωνιστικότητας αφού οι εκδότες δεν μπορούν να προσφέρουν τα βιβλία τους φθηνότερα από ότι στο iBookstore.

Σήμερα η Apple απάντησε λέγοντας ότι "κατηγορία του DoJ κατά της Apple απλά δεν είναι αλήθεια."

Εκπρόσωπος της Αpple δήλωσε ότι κατηγορίες που αποδίδει το Υπουργείο Δικαιοσύνης είναι αναληθείς. Η εμφάνιση του iBookstore το 2012 ενθάρρυνε την καινοτομία και τον ανταγωνισμό, σπάζοντας το μονοπώλιο της Amazon στην αγορά του βιβλίου:

The DOJ’s accusation of collusion against Apple is simply not true. The launch of the iBookstore in 2010 fostered innovation and competition, breaking Amazon’s monopolistic grip on the publishing industry. Since then customers have benefited from eBooks that are more interactive and engaging. Just as we’ve allowed developers to set prices on the App Store, publishers set prices on the iBookstore.

Την συνέχεια θα την μάθουμε σύντομα στα δικαστήρια....

Πηγή
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...