Ads 468x60px

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Νομικά αντίκτυπα αντιμετωπίζει η Apple για παραπλανητικές free εφαρμογές


Posted Image


Bessy Theodoropoulou


Νομικά προβλήματα αντιμετωπίζει η Apple, καθώς επαρχιακός δικαστής αποφάσισε να στηρίξει ισχυρισμούς που περιγράφουν πως η εταιρεία διένειμε δωρεάν εφαρμογές οι οποίες παραπλάνησαν παιδιά για να τις αγοράσουν μέσα από την ίδια την εφαρμογή.

Τον περασμένο χρόνο, οργισμένοι γονείς κατέθεσαν μία σειρά από μηνύσεις απέναντι στην Apple, καθώς το iTunes App Store επέτρεπε στους χρήστες να αγοράσουν αντικείμενα μέσα από το παιχνίδι δίχως την απαίτηση κωδικού για τα 15 πρώτα λεπτά από το κατέβασμα της εφαρμογής, δίνοντας σε μικρά παιδιά την ευκαιρία να αγοράσουν περιεχόμενο αξίας εκατοντάδων δολαρίων χωρίς την έγκριση των γονιών τους.

Η Apple φρόντισε να αφαιρέσει στο παρελθόν το περιθώριο των 15 λεπτών και κατέθεσε για να αποσυρθούν οι κατηγορίες. Ωστόσο ο επαρχιακός δικαστής Edward Da Vila δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα πως ίσως η εταιρεία έχει παραβεί τους νόμους υπέρ της προστασίας των καταναλωτών, καταχωρώντας αυτές τις εφαρμογές ως δωρεάν.

Η υπόθεση είναι και πάλι στην επιφάνεια και η Apple ετοιμάζει τη δική της εκδοχή της ιστορίας και συζητά τους όρους παροχής υπηρεσιών του iTunes για τις αγορές που γίνονται από ενδιάμεσες εφαρμογές. Η εταιρεία θα καταθέσει την εκδοχή αυτή στις 24 Μαϊου.

Πηγή 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...