Ads 468x60px

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Η Apple "ψάχνετε" με την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου

Η Apple δείχνει συνεχείς ενδιαφέρον για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί η μπροστινά κάμερα του iPhone,  όπως π.χ να ξεκλειδώνει μόνο με κάποια συγκεκριμένα πρόσωπα, η ανάλογα με το ποιος το χρησιμοποιεί να αλλάζει και το layout.

Οι πρώτες αποδείξεις ότι η Apple ενδιαφέρετε για την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου ξεκινάνε από το 2010 όταν το The Wall Street Journal αποκάλυψε ότι η Apple δουλεύει πάνω σε κάποιο πρωτότυπο tablet με εμπρόσθια κάμερα και την δυνατότητα αναγνώρισης του προσώπου, κάνοντας αυτό το tablet εύκολα προσβάσιμο από όλη την οικογένεια.

Αυτή την εβδομάδα το AppleInsider βρήκε ακόμα ένα παράδειγμα της επιθυμίας της Apple για αναγνώριση προσώπου μέσο κάμερας στις iOS συσκευές. Και αυτή η επιθυμία εκφράζετε μέσα από μια καινούργια πατέντα με το όνομα "Electronic Device Operation Adjustment Based on Face Detection."

Η πατέντα αναφέρεται στην αναγνώριση ενός προσώπου και ξεκλείδωμα της συσκευής με αυτόν τον τρόπο, καθώς και διαφορετικά layout και ρυθμίσεις ανάλογα με το ποιος την χρησιμοποιεί.


Η πατέντα αναφέρει επίσης ότι ανάλογα με το πως θα κρατάει ο χρήστης την συσκευή θα ρυθμίζει τις εικόνες αυτόματα ώστε να ταιριάζουν με τον τρόπο που κοιτάει την οθόνη.

Η χρήση τις αναγνώρισης προσώπου θα μπορούσε επίσης να κλειδώνει την συσκευή αυτόματα και να την βάζει σε sleep mode. Αν περάσει κάποιο διάστημα χωρίς να αναγνωρίσει κάποιο πρόσωπο τότε το σύστημα θα "υποθέτει" ότι δεν χρησιμοποιείτε πλέον και θα κλειδώνει αυτόματα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...